Vanliga frågor

Hur gör jag för att ansöka om ett företagslån?

Det är enkelt att ansöka om företagslån och tar ungefär fem minuter. Du kan ansökan om företagslån på webben eller via telefon. När du gör din ansökan om företagslån så behöver du uppvisa några uppgifter. Först och främst behöver du uppvisa ditt företags organisationsnummer och ditt eget personnummer, följt av bevis på din identitet. När det gäller identitet gäller legitimation eller pass. Du behöver även bevis på hur mycket ditt företag omsätter i dagsläget. Ditt bankkonto online ska också verifieras. Slutligen ska du också uppvisa ett foto av dig tillsammans med din legitimation eller pass.

Hur mycket kostar ett företagslån?

Räntan på företagslån brukar i genomsnitt ligga runt 3 % per månad. En uppläggningsavgift brukar även tillkomma. Notera att kostnaden kan variera från fall till fall, beroende på kreditbedömningen som görs på företaget.

Hur stort företagslån kan mitt företag få?

Företagslån brukar ligga inom spannet 20 000 till 1 000 000 kronor. Du brukar kunna ta de här lånen på mellan 6 till 12 månader.

Vilket ränta kan jag få på ett företagslån?

Räntan på företagslån varierar, men en vanlig ränta brukar i genomsnitt ligga runt 3 %. Notera att procentsatsen brukar anges månadsvis. I slutändan är det kreditbedömningen av företaget som lägger grund till den räntan som du får. Vidare brukar en uppläggningsavgift tillkomma på företagslån.

Hur får jag lägre ränta på mitt företagslån?

Räntan på företagslån är baserad på en individuell bedömning med avseende på företagets kreditvärdighet och val av borgen. Du kan exempelvis få en lägre ränta på ditt företagslån om du vill gå i personlig borgen.

Kan jag ansöka om företagslån utan säkerhet?

Ja, du kan ansöka om företagslån utan säkerhet. De här lånen utan säkerhet är inte kopplade till några särskilda tillgångar. Dock behöver du ge en personlig garanti om återbetalningsförmåga och anledningen till detta är att se till att ditt lån blir återbetalt.

Hur lång löptid har ett företagslån?

Löptiden på företagslån varierar. De kan sträcka sig allt mellan 1–12 år och även längre. Notera att du kan betala av lånet i förtid utan några extra avgifter.

Kan jag ansöka om företagslån utan UC?

Ja, du kan ansöka om företagslån utan UC.