en hand som håller i pengar som blivit utbetalda från bankkontorSambla fortsätter att växa och under 2018 gjorde man en vinst på nästan 30 miljoner kronor. Nu fortsätter bolaget expander i Europa. Foto: Ton Anurak/Shutterstock.com

Företagsnyheter

Låneförmedlaren Sambla som är Lendos stora utmanare fortsätter att växa och siktar på att expandera internationellt. Under 2018 omsatte Sambla 120 miljoner kronor vilket är en tillväxt på cirka 50 procent på ett år, skriver Breakit.

Sambla som är en låneförmedlaren och en utmanare till Lendo ökade sin omsättning med 50 procent under förra året. Nu satsar man på att växa ytterligare 50 procent bland annat genom att expandera bolaget internationellt.

Sambla som är en av konkurrenterna till låneförmedlaren Lendo grundades 2014 av Linus Englund, Per Österström, Alexander Milles, Petter Nyman och Andreas Johansson.

Sambla som vuxit sig starka i Norden planerar för vidare expansion i Europa

Sedan starten har bolaget vuxit organiskt och under 2018 omsatte bolaget 120 miljoner kronor och gjorde en vinst på nästan 30 miljoner kronor.

Enligt Samblas marknadschef Qamyar Ghomi skiljer sig Sambla åt från andra låneförmedlaren när det gäller vilka produkter bolaget förmedlar, de marknader de finns på och antalet förmedlare som man har knutna till sig.

Lendo som är den ledande aktören gällande låneförmedling gick nyligen in Polen och Österrike. Även Sambla som idag finns i Sverige, Norge och Finland planerar nu att expandera utanför Norden.

Enligt Qamyar Ghomi har bolaget lagt ner mycket krut på den tekniska plattformen så att den redan från start ska vara skalbar och kunna klara av flera marknader. De marknader man tittar på att expandera i är Danmark, Österrike, Polen, Tyskland och kanske Storbritannien.

Samblas kunder sköter alla sina ansökningar utan rådgivare

Hos Sambla kan konsumenter ansöka om privatlån, blancolån eller samla alla befintliga lån och får genom en ansökan erbjudande från upp till 30 olika banker. Därefter får konsumenten välja det erbjudande som passar bäst.

På fintecheventet som Breakit höll förra veckan berättade Lendo att 90 procent av deras kunder sköter alla sina ansökningar bara online via plattformen.

Även Sambla kör nu ut en sån plattformen där Samblas kunder kan sköta alla sina ansökningar helt online. Bolaget har sett att kunderna inte har något behov av att prata med någon utan de känner sig bekväma med att sköta allt själva.

Samblas mål är att skapa kännedom kring varumärket

Samblas mål är nu att öka medvetandet kring varumärket och enligt Qamyar Ghomi har man växlat upp bolaget genom att man bland annat anställt fler personer och flyttat till större lokaler. Antalet utvecklare har tredubblats de senaste året och nu kommer bolaget dubbla sin marknadsföringsbudget. Även marknadsteamet planerar man ska växa från tre till sex personer under 2019.

Förutom att expandera internationellt kommer Sambla att lansera fler tjänster. Något som kan bli aktuellt är bolån och företagslån.