Lendo företagslån

Lendo är en mycket väletablerad låneförmedlare som har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2007. Lendo hjälper företag att jämföra olika typer av företagslån från 18 olika långivare. Hos Lendo kan du ansöka om företagslån på upp till 0 kronor.

Det är enkelt att ansöka om företagslån hos Lendo, och det tar bara någon minut. Om du ansöker om ett företagslån under helgfria vardagar får du svar på din låneansökan inom 24 timmar. När du ansöker om ett företagslån hos Lendo går din ansökan ut till alla långivare som Lendo samarbetar med, och det tas bara en kreditupplysning.

De långivare som Lendo samarbetar med erbjuder företagslån till både små och stora företag. Alla företagsformer kan ansöka om företagslån genom Lendo. Men det krävs att företaget är aktivt och registrerat i Sverige. 

Fördelar

 • Lång erfarenhet av låneförmedling
 • Snabb ansökningsprocess
 • Jämför lån från 18 olika långivare

Nackdelar

 • Relativt lågt maxbelopp
Säker ansökan på  Lendo.se

Vilka tjänster erbjuder Lendo?

Lendo erbjuder företagslån på upp till 0 kronor. Det är helt gratis att ansöka och du kan få svar från flera långivare på bara en ansökan. Den stora fördelen med att ansöka via en låneförmedlare som Lendo är att det bara görs en enda kreditupplysning, vilket är bättre för kreditvärdigheten.

När du ansöker om lån genom Lendo får du en översikt över lånets totalkostnad. Du får även veta om det finns några krav på säkerhet eller borgensman.

Vilka banker samarbetar Lendo med?

Lendo samarbetar med 18 olika banker och långivare. De långivare som Lendo samarbetar med erbjuder företagslån till alla olika bolagsformer, men företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige.

Lendo samarbetar till exempel med

 • Approva
 • Aros Kapital
 • Avida
 • Balanzia
 • Corpia
 • Capcito
 • CapitalBox
 • Fedelta
 • Froda
 • IMH Finans
 • Marginalen Bank
 • Mynt
 • OPR-Företagslån
 • Svea Bank
 • Qred
 • Qapitala

Vilka krav ställer Lendo på den som ansöker?

För att kunna ansöka om ett företagslån måste företaget vara registrerat i Sverige och vara aktivt. Alla företagsformer kan ansöka om ett företagslån hos Lendo. Den som ansöker om ett företagslån måste ha en ledande roll i företaget som till exempel styrelsemedlem, vd eller suppleant i styrelsen.

De flesta långivare som Lendo samarbetar med kräver en personlig borgen. Vid högre lånebelopp kan en del långivare även kräva en säkerhet i form av företagsinteckning. Om det finns en fastighet kan man använda den som säkerhet.

Tänk på! Att ställa upp som borgensman är ett ansvarsfullt åtagande. Att vara borgensman betyder att du måste betala tillbaka lånet om företaget inte klarar av att sköta återbetalningen.

Företaget måste dessutom ha ett BankID. Genom att du loggar in med BankID kan Lendo enkelt hitta företagets uppgifter vilket gör hela ansökningsprocessen mer effektiv.

Hur återbetalar man företagslånet till Lendo?

Du väljer själv hur lång återbetalningstid du vill ha när du fyller i din ansökan om ett företagslån. Du kan välja en återbetalningstid mellan 6 månader och 5 år. Återbetalningstiden står reglerad i avtalet.

Det vanligaste är att återbetalningen sker månadsvis. Återbetalningen av företagslånet dras vanligtvis direkt från företagets konto via autogiro.

Tips! Det kan vara lönsammare att ha en kortare återbetalningstid för ett mindre lån. När du väljer längre återbetalningstid kommer du att behöva betala mer i ränta. Det totala beloppet stiger när du väljer en längre återbetalningstid.

Du kan oftast betala tillbaka hela eller delar av ditt företagslån i förtid till de flesta långivare som Lendo samarbetar med. Men tänk på att det fungerar olika hos olika långivare. En del långivare tar ut en avgift om du vill lösa ditt företagslån i förtid. 

Hur ansöker man om ett företagslån hos Långivaren?

Det är enkelt att ansöka om företagslån hos Lendo, och du kan göra allt direkt på hemsidan. Du fyller i alla uppgifter och identifierar företaget med BankID. Det tar bara någon minut.

När du har skickat in din ansökan gör Lendo en kreditupplysning på ditt företag. Du får svar inom 24 timmar om ansökan skickas in på en helgfri vardag.

När du har gått igenom alla erbjudanden och bestämt dig för en långivare får du ett låneavtal som du måste skriva på och skicka tillbaka till långivaren. 

Hur gör Lendo utbetalning av företagslån?

Lendo betalar inte ut några företagslån. Företagslånet betalas ut direkt av långivaren så fort långivaren har fått tillbaka ett påskrivet avtal. De långivare som Lendo samarbetar med använder sig av digital signering. Det kan ta olika lång tid för olika långivare att betala ut företagslånet. 

Utbetalningstider
Vardagar
1-5 dagar
Lördagar
1-5 dagar
Söndagar
1-5 dagar

Hur är Lendos kundtjänst?

Det är lätt att kontakta Lendos kundtjänst, och smidigast går det via telefon. De har telefontid helgfria dagar från morgon till kväll. Kundtjänsten är även öppen på lördagar och söndagar, men bara ett par timmar mitt på dagen. 

I Lendos kund- och supportforum kan du få svar på väldigt många frågor. Du kan även skicka meddelande till kundtjänsten genom Lendos supportforum. De besvarar ditt meddelande inom ett dygn.

Telefon
Vardagar
08.00-20.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00
Ring
E-post
Vardagar
08.00-20.00
Lördagar
10.00-14.00
Söndagar
10.00-14.00
Maila

Fakta om Lendo företagslån

Lendo har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2007 och står under Finansinspektionens tillsyn. Lendo finns i flera länder i Europa och har sitt huvudkontor i Oslo i Norge.