Kollage med tre humoristiska budskap från Lendo att man precis som i vardagen ska tina en bulle innan man äter den ska man också jämföra lån innan man lånar pengar.Lendos jämförelsetjänst ska vara en självklarhet för både privatpersoner och företag som vill ta lån. Foto: Press/Lendo

Företagsnyheter

Lendo vill att fler ska jämföra lån innan de bestämmer sig för att låna. Med sitt reklamkoncept vill man få svenskarna att göra just det. Reklamkonceptet som bland annat består av en reklamfilm är helt nytt och inte alls lika etablerat som varumärket Lendo.

Lendo lanserar ett nytt reklamkoncept för att få människor att jämföra räntorna innan de lånar pengar. Samtidigt som konceptet ska förtydliga Lendos jämförelsetjänst vill de fortsätta stärka konsumenternas positiva association till varumärket.

Idag är Lendo Sveriges största jämförelsesajt för privat- och företagslån. Låneförmedlaren har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har blivit ett etablerat och välkänt varumärke.

Lendo blandas ihop med vanliga banker

Trots sin starka etablering på den svenska marknaden finns det en del som blandar ihop Lendos erbjudande med vanliga banker. Förhoppningen är att reklamkonceptet ska förtydliga vad Lendo faktiskt erbjuder, det vill säga kostnadsfria jämförelser av både långivare och banker.

Lendos CMO, Carl Brynielsson tycker det ska vara lika självklart att jämföra kostnaden för privat- och företagslån som det är när man jämför pris på flygbiljetter och hotell. Den nya kampanjen kommer förtydliga Lendos erbjudande om att de är en gratis jämförelsetjänst som är väldigt lätt att använda.

Lendos jämförelsetjänst ska vara en självklarhet för den som vill ta ett lån

Enligt Lendos Brand Manager Merike Garder Svärd ska det nya materialet få fler att se Lendos jämförelsetjänst som ett självklart första steg när det är dags att ta ett privat- eller företagslån. Reklamfilmerna ska på  ett underhållande och humoristiskt sätt förmedla Lendos tjänst genom att likställa vardagens självklarheter med det uppenbara att jämföra långivare innan man tar ett lån.

Konceptet har man tagit fram tillsammans med reklambyrån Jung von Matt och det kommer lanseras i två steg. Både Lendo och Jung von Matt är mycket nöjda med samarbetet. Första steget i samarbetet var att förtydliga att Lendo är den som hjälper privatersoner och företag till bättre lånevillkor och lägre räntor och nu när de sett att det fallit väl ut är det dags för nästa steg.