Vit elbil blir laddad.Uniti har blivit räddat från konkurs genom crowdfunding på över fem miljoner kronor. Foto: Smile Fight/Shutterstock

Företagsnyheter

Elbilsbolaget Uniti räddades från konkurs genom en finansiering på 5 miljoner kronor från allmänheten och en ännu okänd investerare, skriver Breakit.

Unitis vision har varit att konstruera en mindre elbil. Elbilsbolaget har dock hittills misslyckats med att presentera några bilar och i början av december såg företagets framtid mörk ut. Nu har en finansiering på 5 miljoner kronor nått företaget.

Fem miljoner för att hålla sig flytande

När Uniti i början av december var hotad av en stundande konkurs såg det ut att vara slutet för företaget. Redan förra året ansökte bolaget om en rekonstruktion, eftersom deras pengar var slut.

Företagets finansiering har tidigare kommit från crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering som det också kallas. Crowdfundingen drog in flera miljoner från allmänheten, men nu har alltså pengarna tagit slut utan större resultat från företaget.

Vad som till slut räddade företaget var en kinesisk investerare. Den kinesiska investeraren, som Uniti inte gått ut med namn på än, gav crowdfundingen nytt liv och mer pengar pumpades in i företaget. Dryga fem miljoner kronor, närmare bestämt. Det kommer att hjälpa Uniti att hålla sig flytande ett tag till.

Seglats jorden runt

Uniti hade tidigare gått ut med information om den svåra ekonomiska situationen samt att en kinesisk investerare var intresserad. De vädjade då också till sina följare att gå in med mer pengar i företaget för att hålla det flytande ett tag till. Det handlar om hundratals mindre belopp som ska investeras i bolaget.

– Inom dagar från att vi berättade så har vi fått hundratals löften på vår hemsida och hade nått vårt mål, skriver Lewis Horne, vd på Uniti.

När Lewis Horne väl fick besked om att pengarna kommit in till företaget var han på en seglats jorden runt. Nu verkar det som att Uniti kommer att klara sig, i alla fall ett tag till.