En person räcker över ett paket till en annan person.Budbee dubblade sina intäkter under 2021 och det verkar inte som om företaget kommer att sluta där. Budbee expanderar snabbt både internationellt och nationellt och ser positivt på framtiden. Foto: Michael Nivelet/Shutterstock

Företagsnyheter

Över 800 miljoner kronor i intäkter är en siffra som Budbee kan vara stolta över. Trots att siktet var inställt på en miljard har företaget växt med över 100 procent under 2021, skriver Breakit.

År 2021 var ett lyckosamt år för budföretaget Budbee som växte med över 100 procent. Det är en ökning från 400 miljoner till över 800 miljoner.

Från 404 miljoner till 835

Under 2020 lyckades Budbee säkra intäkter för närmare 404 miljoner kronor. Under 2021 dubblades siffran när intäkterna landade på 835 miljoner kronor. Trots den imponerande tillväxten på över 100 procent hade företaget önskat att de spräckt en miljard.

Men grundare och vd på Budbee, Fredrik Hamilton, är fortfarande stolt över den snabba tillväxttakten.

– Budbee Box har funnits i 1,5 år, vilket säger något om hur snabbt vi expanderar. Vi tittar konstant på nya sätt som vi kan erbjuda kunder något nytt och pushar oss själva i definitionen av vad vi är för bolag, säger Fredrik Hamilton.

Expansionstakten blir även synlig nu när Budbee är på jakt efter nya lokaler. Under kommande år förväntas Budbee flytta till ett nytt, mycket större, huvudkontor i huvudstaden. Här kommer man att etablera ett kontor som ska kunna få plats med så många som 500 medarbetare.

Expanderar internationellt

Företagets enorma framgångar är inte bara tack vare expansion i Sverige. I stället ser man att företaget snabbt växer internationellt såväl som nationellt.

– Vi har samma struktur och erbjudande i alla våra länder vilket dels betyder att vår modell fungerar överallt, dels att vi kan lägga vår tid och energi på att skala upp, säger Fredrik Hamilton och fortsätter: Nu levererar vi också lönsamhet tidigare än vi trodde, vilket är jätteroligt.

Den senaste erövringen skedde i Belgien där Budbee under 2021 etablerade sig på marknaden. Nu vill bolaget dessutom expandera ytterligare genom att lägga till fler paketboxar till sin repertoar. Bolaget själva hoppas på att kunna installera Budbees boxar på 4 000 platser i Europa inom snar framtid.