Gruppbild med personer från Minna technologies, zenith group, Visa och SwedbankMinna Technologies tillsammans med investerare från Swedbank, Visa och Zenith Group. Foto: Press/Minna Technologies

Företagsnyheter

Swedbank, som sedan tidigare är delägare i Minna Technologies, går in med ytterligare kapital när bolaget delar upp sin verksamhet. Till den här investeringsrundan tar Minna Technologies in 60 miljoner kronor skriver Breakit.

När Minna Technologies nu planerar att skala upp sin verksamhet och expandera i Europa öppnar bolaget upp för en ny investeringsrunda. Swedbank, som är en av de tidigare investerarna i fintech-bolaget, kommer att gå in med ytterligare kapital i bolaget.

Minna Technologies har bland annat tagit fram abonnemangstjänsten Mina Tjänster, en funktion som hjälper kunderna att se vad de har för abonnemang samt hålla ordning och reda genom att säga upp de abonnemang de inte behöver.

60 miljoner kronor ska hjälpa bolaget att expandera i Europa

Swedbank gick redan för två år sedan in med 15 miljoner kronor i kapital i Minna Technologies och väljer nu att vara med på kommande investeringsrunda . Till den här investeringsrundan tar bolaget in 60 miljoner kronor.

“Den här investeringsrundan gör det möjligt för oss att skala upp verksamheten och sätta våra europeiska expansionsplaner till verket,” säger Joakim Sjöblom, vd och medgrundare.

Vidare säger Joakim Sjöblom att deras nuvarande partnerskap med banker har visat att bankkunderna uppskattat abonnemangshanteringen vilket också är en viktigt del av internetbanken.

Tunga företag går in med kapital i Minna

I samband med den nya investeringsrundan kommer förutom Swedbank även kortföretaget Visa och investmentbolaget Zenith Group, med Tommy Jacobson som styrelseordförande, att gå in med kapital i bolaget.

Enligt Swedbanks Head of Digital Banking Lotta Lovén kommer partnerskapet mellan Minna Technologies och Swedbank hjälpa till att framtidssäkra bankens affärsmodell samtidigt som kundvärdet ökar.

Abonnemangstjänsten Mina Tjänster har redan hjälpt Swedbanks privatkunder att spara 50 miljoner kronor. Banken ser stora möjligheter i samarbetet med Minna Technolgies och är mycket glada över att få fortsätta vara en del av företagets fortsatta expansion och utveckling framåt.