Företagsnyheter

Startup-bolaget Bancor har blivit bestulna på kryptovalutor. Den förlorade summan beräknas ligga på 13,5 miljoner dollar och är resultatet av ett säkerhetsintrång, enligt rapporter från CNBC.

Säkerhetsintrång hos plattformar för kryptovalutor blir allt vanligare och under måndagen var det det Bancors tur. Intrånget som resulterade i ett bortfall på 13,5 miljoner dollar gäller kryptovalutorna Ethereum och Pundi X.

Ingen användare ska ha påverkats av intrånget

Det omfattande säkerhetsintrånget ska inte ha drabbat någon av Bancors användare och de tillgångar på 10 miljoner dollar som fortfarande fanns kvar efter stölden lyckades de frysa.

Efter säkerhetsintrånget meddelade startup-bolaget att de ställt in plattformen som offline för att underlätta undersökningen efter intrånget samt för att se till att den är tillräckligt säker för att undvika linkande incidenter i framtiden.

Samtidigt meddelar en talesperson för Bancor att de ser fram emot att bli online och aktiva på marknaden för kryptovalutor snart igen.

Säkerhetsintrånget har lett till prisnedgång

Bolaget uppdaterar sin Twittersida löpande och hoppas att kunna gå online inom det närmaste dygnet. De uppmanar även sina användare att hålla koll på deras lägesuppdateringar.

I efterdyningarna av säkerhetsintrånget har Bancor upptäckt att priset på deras BNT-tecken har påverkats negativt. I jämförelse med priset innan händelsen ska värdet nu ha sjunkit med 14 procent och ligger i nuläget på omkring 2,73 dollar.

Sedan kryptoföretagens uppkomst blir intrången allt vanligare

Problem med säkerhetsintrång relaterade till företag som arbetar med kryptovalutor blir allt vanligare .

Det Japanska kryptoföretaget Coincheck drabbades tidigare under året av ett säkerhetsintrång som ledde till att bolaget förlorade mer än 530 miljoner dollar. Vilket beräknas som en av de största valutastölderna genom tiderna.