Ung kvinna håller i en burk med ansiktskräm med vänster hand och duttar kräm i ansiktet med höger hand.Cecilia Ortmark Söder startade det svenska skönhetsbolaget Glowid 2017, och nu omsätter bolaget över 20 miljoner kronor. Foto: Odua Images/Shutterstock.com

Företagsnyheter

Cecilia Ortmark Söders intresse för koreansk hudvård gjorde att hon 2017 startade skönhetsbolaget Glowid AB. I dag omsätter bolaget över 20 miljoner kronor, skriver Breakit.

När Cecilia Ortmark Söder flyttade med sin familj till Korea ökade hennes intresse för hudvård, som har en marknad med över 22 000 skönhetsmärken. Korea ligger långt före i utvecklingen av bra hudvård. En krävande målgrupp och utveckling av nya produkter med milda och naturliga ingredienser gör att Korea ligger minst tio år före i utvecklingen.

Exklusiv distributör av koreansk hudvård

Väl tillbaka hemma i Sverige igen upplevde hon att produkterna i Sverige inte höll samma kvalitet, och dessutom var de oftast dubbelt så dyra. Det ledde till att Cecilia Ortmark Söder startade sitt skönhetsbolag Glowid AB år 2017. Bolaget är i dag exklusiv distributör för flera koreanska hudvårdsmärken i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Skincity och & Other Stories, som är en del av H&M Gruppen, är några av de största återförsäljarna och distribuerar de koreanska hudvårdsmärkena över hela Europa.

Omfattande e-handel

Cecilia Ortmark Söders strategi var att bara ta in fem märken som hon hade valt ut. Gedigen kunskap om märkena och att de lanseras var för sig var en tydlig strategi.

Från början var tanken att Cecilia Ortmark Söder skulle sprida kunskap om koreansk hudvård, men den satsningen har i stället vuxit, och i dag bedrivs en omfattande e-handel.

Dubblade omsättningen på ett år

Glowid, som har ett brutet räkenskapsår, hade en omsättning på 16,5 miljoner kronor i mars 2019. Jämfört med perioden innan mer än dubblades bolagets omsättning.

Den snabba utvecklingen beror bland annat på ett större fokus på marknadsföring och distribution. Parallellt med bolagets snabba expansion föll vinsten från att ha legat på cirka en miljon kronor till noll.

Outsourcat vissa delar av verksamheten

Anledningen till vinstfallet beror delvis på att bolaget har vuxit så snabbt att Cecilia Ortmark Söder har tvingats lägga ut vissa delar av verksamheten, till exempel packning och lagring, på externa partners.

I mars är det dags att avsluta nästa bokslut, och man räknar då med en omsättning på cirka 22 miljoner kronor och dessutom ett positivt resultat.