Bil tvättas med högtryckstvättInvestmentbolaget Sequent ska investera en halv miljard i biltvättar. Foto: Dragan Grkic/Shutterstock.com

Företagsnyheter

Investmentbolaget Sequent ger sig in i biltvättsbranschen. De har samlat självtvättar som tillsammans ska utgöra varumärket Glimra. Biltvättarna skiljer sig från mer traditionella självtvättar då betalning sker via en app. Sequent har planer på att investera en halv miljard kronor i biltvättar de kommande åren. Det skriver Breakit.

Många bilägare värdesätter en skinande ren bil medan andra inte tvättar sina bilar lika ofta. En del gör det i automatiska biltvättar medan andra gör det själv i självtvättsanläggningar.

Investmentbolaget Sequent har dragit igång en offensiv satsning när det kommer till självtvättarna. Bolaget har investerat i 56 självtvättar under 2019 som ska samlas under varumärket Glimra.

Karl-Johan Wattsgård, är medgrundare av Sequent, och han och bolaget såg att branschen var gammalmodig och det finns mycket att förbättra. Bland annat genom att göra något på den digitala sidan.

Betalning sker via en app

I dagens biltvättar är det vanligt att kunden betalar med Polletter. Glimra vill komma ifrån det. I stället ska Glimra lansera en app som samlar alla biltvättarna på ett och samma ställe och låter kunderna betala över nätet. Den som vill betala med polletter är dock fortsatt välkommen att göra det.

Hittills har åtta biltvättar gått samman under varumärket Glimra. De flesta är uppköpta av Sequent, men några tidigare ägare har även återinvesterat vid affären.

Vill ha 100 Glimra-tvättar inom de närmsta åren

Målsättningen är att bygga eller köpa totalt 100 självtvättar som ska utgöra Glimra. Totalt har Sequent planerat att investera omkring en halv miljard kronor de kommande åren. Hur bra det går för biltvättarna vill Karl-Johan Wattsgård inte säga mer än att de är lönsamma. Det krävs dock mycket investeringar i både anläggningar och miljöutrustning.
 
Glimra har idag anläggningar under marken som renar vattnet som används. Karl-Johan Wattsgård poängterar att det är klart mer miljövänligt att tvätta bilen hos Glimra än att göra det hemma på tomten och låta vattnet rinna ned i marken.