lidls logga mot grå husfasadNordic Choice Hotels och Lidl Sverige ingår nu ett unikt rekryteringssamarbete. Foto: Roland Magnusson/Shutterstock.com

Företagsnyheter

Många företag inom hotell och turism har drabbats hårt av coronavirusets snabba framfart. Nu påbörjas därför ett unikt och branschöverskridande rekryteringssamarbete mellan Lidl Sverige och Nordic Choice Hotels.

Företag i hotell- och turismbranschen har haft det svårt sedan utbrottet av coronaviruset (covid-19). Många har på grund av lågt besökstryck och bristande ekonomi varit tvungen att varsla och säga upp stora delar av sin personalstyrka. Nordic Choice Hotels är ett av de företag som på kort tid gått från personalbrist till att behöva varsla flera tusen medarbetare i Sverige.

Sveriges livsmedelsbutiker upplever däremot ett högre tryck än någonsin. Därför har Nordic Choice Hotels nu ingått ett unikt rekryteringssamarbete med Lidl Sverige. Syftet är att ge sina varslade medarbetare möjligheten att söka en ny anställning hos Lidl, samtidigt som butikskedjan får värdefull förstärkning i sin bemanning.

Tänka nytt och fånga möjligheterna

Helena Erlingsjö, Lidl Sveriges HR-direktör, menar att samarbetet är en unik branschöverskridande lösning och ett gott exempel på hur man som företag kan hjälpa varandra i krislägen.

– Vi befinner oss i en extrem situation och måste göra allt vi kan för att säkra upp en trygg tillgång på mat så kunderna kan hitta det som behövs för att vardagen ska fungera. Det är också otroligt viktigt för hela samhället att i största möjliga mån hjälpa de människor som är friska att ha ett jobb att gå till. Det innebär att vi får tänka nytt och se till de möjligheter som uppstår, säger hon i ett pressmeddelande.

Omgående rekrytering

Alla varslade medarbetare hos Nordic Choice Hotels kan från och med nu söka anställning hos Lidl. Det digitala verktyget Next u möjliggör en snabb och enkel rekryteringsprocess, där man genom en videopresentation kan söka jobb via mobilen. De sökande kommer erbjudas avtal med tidsbegränsad anställning.