En massa händer håller upp skor i luften.Flattered har för andra året i rad fördubblat sin omsättning. Nu tas två nya medlemmar in i styrelsen och en expansion väntar i Kina. Foto: sebra/Shutterstock

Företagsnyheter

Flattered dubblar sin omsättning, skriver Breakit. Det innebär att företaget fördubblat sin omsättning i två år i följd. Nu väntar en expansion i Kina.

Det kända företaget Flattered startades av fyra personer, bland dem Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip. Nu har bolaget fördubblat sin omsättning två år i rad, någonting som skjuter på expansionen i Kina.

Expansion i Kina på gång

Efter framgångarna i Sverige, och även internationellt, har styrelsen på Flattered bestämt sig för att expandera i Kina. Vd på Flattered, Gustav Lidén, ser positivt på att ha Kina som nästa stora mål.

– I dag omsätter vi 12 miljoner kronor i Kina, och om vi då själva går in som varumärke och lägger på marknadsföring så är det klart att den siffran ska upp, säger Gustav Lidén och fortsätter: Vi har haft många så kallade personal shoppers från Kina som sålt via butiker på Tmall. Några som också är bland våra största återförsäljare. Så vi vet att det finns ett underliggande intresse i Kina redan.

Någonting som företaget ser som sin stora fördel är att även om 25 procent av den totala försäljningen ligger fördelad över återförsäljare har de så mycket som 75 procent online. E-handeln, menar Flattered, möjliggör för dem att kapa onödiga mellanled.

Expansion även inom bolaget

För att säkra framtida framgångar har företaget dessutom valt att tillsätta två nya styrelsemedlemmar samt delägare. Elin Larsson, som tidigare arbetat som hållbarhetschef på Filippa K, samt Daniel Jontén, som är aktuell som VP of marketing på Klarna, är de två medlemmar som tillkommit.

Gustav Lidén framhåller hållbarhet som den viktigaste utmaningen för Flattered i dag. Det handlar delvis om material som används i produkterna men också om tillvägagångssättet när produkten tillverkas. Här, menar han, blir Elin Larsson och Daniel Jontén extra viktiga.

– Det känns jättekul att få in två så starka profiler i styrelsen, säger Gustav Lidén.