Dadmehr Fatehi, vd CorpiaCorpias vd, Dadmehr Fatehi, säger att de är både stolta och glada över att de fått förtroende från sina investerare att utveckla verksamheten och nu kunna erbjuda företagslån. Foto/Press Corpia

Företagsnyheter

Efter att ha agerat låneförmedlare till svenska företag lanserar Corpia nu egna konkurrenskraftiga företagslån. Corpias företagslån riktar sig mot småföretagare som vill låna mellan 500 000 och 3 miljoner kronor, med en återbetalningstid på upp till tre år, skriver Corpia i ett pressmeddelande.

Corpia grundades 2012 och har förmedlat över en miljard svenska kronor i företagslån sedan starten. Tanken var att Corpia skulle vara ett alternativ till de traditionella storbankerna. Nu väljer bolaget att ta in nytt kapital för att själva kunna bedriva företagslån till småföretagare.

Ansedda bolag som investerar i Corpia

Corpia har tagit in kapital från flera ansedda bolag och därmed säkrat en obligation på 150 miljoner kronor i ett steg att kunna erbjuda småföretagare lån från 500 000 och upp till 3 miljoner kronor.

De bolag som har investerat i obligationen är bland annat Praktikertjänst, Case Kapitalförvaltning, Grenspecialisten och Norron Asset Management. Roschier Advokatbyrå och DNB Markets har varit rådgivare i processen.

Enligt Corpias vd Dadmehr Fatehi är de både glada och stolta över att de har fått ansvaret och förtroendet. Bolaget har en lång erfarenhet av att bedöma företags kreditrisk. Bolaget har nu tagit fram ett konkurrenskraftigt och starkt låneerbjudande som de kan erbjuda småföretagare på marknaden, vilket Corpias vd tycker känns väldigt inspirerande.

Lång erfarenhet att bedöma företags kreditrisk

Enligt Emil Hjalmarsson på Grenspecialisten, som är en av investerarna, har man tittat på flera olika aktörer som vill in på marknaden för finansieringslösningar för småföretag.

Att Grenspecialisten valde Corpia var för att bolaget har en stark förmåga och lång historia av att bedöma företags kreditrisk. Corpia har identifierat marknaden och sett att det finns ett stort behov av bra finansieringslösningar till rimliga villkor.

Målsättningen är att växa och stärka sin position

Corpia har arbetat med företagslån sedan 2012 och har blivit specialister inom området. De arbetar med innovativa metoder för att bedöma risken hos olika företag.

Målsättningen för Corpia är att växa och stärka sin position på lånemarknaden genom att erbjuda konkurrenskraftiga finansieringslösningar. Med deras produkt ska de ge lån till sunda och ambitiösa småföretag på ett ansvarsfullt sätt.

– Det behövs konkurrenskraftiga alternativ till bankerna, aktörer som klarar av att ta ett långsiktigt perspektiv och som har ambitionen och innovationsförmågan att göra en datadriven och gedigen kreditanalys av låntagaren, säger Dadmehr Fatehi.