Mamma som bär sitt barn i bärsele från Ergobaby.Monica Landbergs företag Reirei omsatte 94 miljoner kronor 2018. Några av produkterna är Bärselen Ergobaby, ljusprojektorn och speldosan Wally och sulkyn Babyzen Yoyo. Foto: Press/Reirei

Företagsnyheter

Monica Landbergs produkter har blivit väldigt populära bland svenska småbarnsföräldrar och bolaget har växt i rasande takt. I en intervju med Breakit berättar hon om sin affärsidé och sitt företag.

Monica Landberg startade sitt bolag Reirei strax efter Formex 2008 där hon lanserade sovgungan. Därefter gick hon från att producera eget till att distribuera andra leverantörers produkter. Affärskonceptet för Monica Landberg var att hitta produkter som var bra och som inte fanns på marknaden i Sverige och lansera dem här.

Viktigt att välja bra produkter från starka och attraktiva varumärken

Monica Landbergs bolag, som hon driver tillsammans med sin make Anders Landberg, har vuxit väldigt snabbt. Under 2018 hade bolaget en omsättning på 94 miljoner kronor. Bolaget har gått med vinst under alla år, utom det första året.

Reireis uppgift är att lansera och marknadsföra produkter i Sverige och de andra skandinaviska länderna. I dag är bolaget distributör till ett tiotal varumärken.

Enligt Monica Landberg är det av central betydelse att välja produkter som hon kan ställa sig bakom. Det ska vara produkter som hon verkligen tycker om och som kunderna upplever är fantastiska. För att återförsäljarna ska välja att köpa Reireis produkter måste bolaget kunna erbjuda varumärkena som är både starka och attraktiva.

Ett företag byggs upp lite som ett dataspel

Att bygga ett företag är enligt Monica Landberg som att spela dataspel. Hon säger att man börjar köra en bana och när man har klarat den kommer man till nästa nivå och då behöver man lära sig den banan. Man får se till att anpassa sig till den nya nivån genom att stanna upp och omorganisera och sen öka farten igen. Stundtals kan det vara väldigt jobbigt, men det är oftast kul och beroendeframkallande.

Att ha en bankman som trodde på Monica och Anders var en anledning till att de kunde växa redan i början trots att de inte hade något kapital. Men att bolaget har vuxit så snabbt beror på väldigt hårt arbete och att det ständigt förnyas. Monica Landberg tror att det är viktigt att ha konkreta mål och en plan.

För fem år sedan satte Monica och Anders upp ett mål med siktet inställt på att nå en omsättning på 100 miljoner kronor inom fem år. Det är ett mål som de är på god väg att nå.