Bianca Ingrosso med en krans i håret och en röd singoallablusBianca Ingrosso är intresserad av att investera i andra företag och när rätt företag dyker upp vill hon engagera sig till 100 procent. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Företagsnyheter

Ekonomiska termer gör Sveriges mest framgångsrika influencer nervös. I en intervju med Breakit berättar Bianca Ingrosso om vad som driver henne och hennes framtidsplaner.

Sveriges bäst betalda och mest framgångsrika influencer Bianca Ingrosso har på bara några år blivit ekonomiskt oberoende med sitt egna varumärke.

Bianca avslöjar att Caia Cosmetics går sjukt bra

Under 2018 startade Bianca Ingrosso företaget Caia Cosmetics ihop med sin manager Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch. Caia Cosmetics avslöjade i somras att de har sålt 100 tusen produkter. Enligt Breakits uträkningar kan det översättas till en försäljning på minst 20 miljoner kronor. Än så länge är det hemligt hur det bolaget har gått i år.

Till Breakit säger Bianca Ingrosso att hon är sjukt ointresserad av siffror. Hon är mest intresserad av att veta vad kunderna anser om Caia Cosmetics produkter. Det enda Bianca Ingrosso avslöjar är att det går sjukt bra.

Bianca Ingrossos varumärke är så pass starkt att försäljningen sker direkt från deras hemsida och det behövs inga mellanhänder. Det har gjort att de kan sälja bra produkter med hög kvalitet till lägre pris.

Vill expandera internationellt med Caia Cosmetics

Nästa steg för hennes företag är att expandera internationellt. Asien och Tyskland är marknader som är intressanta, men där överväger företaget att använda andra distributionskanaler, till exempel butiker eller digitala marknadsplatser som Amazon, Tmall eller Zalando.

Samtidigt som Bianca Ingrosso arbetar med Caia Cosmetics funderar hon också på framtiden, och nästa steg i karriären skulle kunna vara riskkapitalbranschen.

Bianca Ingrosso vill börja investera i andra företag. Hon har en ekonom som anser att hon borde göra det. Han har presenterat intressanta potentiella företag för henne. Sådant tar dock tid och hon säger att det måste kännas rätt.

Vill inte vara en passiv investerare

Än så länge har Bianca Ingrosso startat ett bolag som ska ta hand om investeringar och nu väntar de på att rätt bolag ska dyka upp. När rätt bolag väl dyker upp kommer hon att gå all in och engagera sig till 100 procent.

De bolag som är intressanta är bolag som är miljövänliga och arbetar mot psykisk ohälsa eller hjälper barn som svälter. Att starta upp flera egna bolag är inget som Bianca Ingrosso planerar nu.