Vanliga frågor om Mynt

Vilken typ av säkerhet kräver Mynt för företagslån?
Mynt kräver ingen särskild säkerhet för företagslån. Däremot kan Mynt kräva en personlig borgen. Om du använder deras factoringtjänst fungerar fakturorna som säkerhet.
Kräver Mynt en borgensman för företagslån?
Ja, i vissa fall kan Mynt kräva att du har en personlig borgen. Men det är olika från fall till fall.
Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Mynt?
Aktiebolag, handelsbolag, enskilda företag samt kommanditbolag kan ansöka om företagslån hos Mynt. Men företaget måste ha funnits i minst sex månader, ha minst tre månader med transaktioner, inneha F-skattsedel och ha en omsättning på minst 500 000 kronor.
Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Mynt?
Nej, företag som inte har en svensk bank kan inte ansöka om lån hos Mynt.
Vilken information vill Mynt ha när jag ansöker om ett företagslån?
När du ansöker om företagslån hos Mynt vill de ha information om hur länge företaget har funnits, hur företagets ekonomi ser ut, vilken typ av bolag du bedriver och om du har en F-skattsedel. I vissa fall kan du behöva behöva besvara fler frågor om företaget. 
Varför vill Mynt ha ett kontoutdrag från företaget?
Mynt kräver inget kontoutdrag från företaget. Däremot kräver Mynt att du har en aktiv verksamhet med transaktioner för minst tre månader och en omsättning på 500 000 kronor per år.

Hur bra är Mynt?

Mynt är en flexibel långivare som erbjuder olika finansieringsalternativ till små och medelstora företag. Deras ansökningsprocess skiljer sig från andra långivares. Innan du ansöker om ett lån hos Mynt behöver du först registrera ditt företag. Registreringen är inte bindande och kostar ingenting.

Du får ett förslag på en tillgänglig kredit när du väl ansöker om ett lån. Mynt erbjuder företagslån och factoring. Långivarens företagslån är inte rena företagslån utan fungerar mer som en checkkredit.

Du väljer själv när du vill använda krediten och betalar bara för de månader som du har använt krediten. Om du vanligtvis tar betalt genom fakturor kommer Mynts tjänst för fakturalån att aktiveras. Om du i stället tar betalt via kort eller banköverföring kommer du att erbjudas ett företagslån eller en checkkredit.

Fördelar

 • Använd krediten efter behov
 • Tar bara ut en fast avgift

Nackdelar

 • Kan begära personlig borgen

Mynt erbjuder flera olika typer av finansieringstjänster till företag. Det finns alltså fler finansieringsalternativ än bara företagslån.

Hos Mynt kan du få kapital till din verksamhet genom att ta ett företagslån eller använda deras factoringtjänst.

Företagslån

Mynts företagslån fungerar lite annorlunda än andra långivares företagslån. Deras företagslån fungerar som en checkkredit.

En checkkredit är en kredit som du har tillgång till när du vill. Det kan vara bra att ha om ditt företag kanske har det lite tunt i kassan och behöver pengar för kunna betala fakturor, löner eller oförutsedda utgifter.

Du betalar bara ränta för pengarna som du faktiskt har använt.

Factoring

Hos Mynt kan du sälja och belåna dina fakturor. Deras factoringtjänst fungerar dock inte som andra factoringtjänster.

Den största skillnaden mellan Mynts factoringtjänst och vanlig factoring är att du behåller relationen till dina kunder helt. Du får även ut 100 procent av fakturavärdet, vilket är mycket mer än hos andra factoringbolag.

En annan skillnad är att factoringbolagen vanligtvis tar ut en avgift som är ett par procent av fakturabeloppet. Det gör inte Mynt. Du väljer vilka fakturor som du vill belåna och Mynt betalar ut beloppet direkt.

För att använda någon av Mynts tjänster måste du ha ett registrerat företag. Mynt accepterar alla företagsformer: aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag och enskild firma. De kräver också att det finns transaktioner och en omsättning.

Mynt lånar ut pengar till företag som

 • Är registrerade hos Bolagsverket
 • Har funnits i minst sex månader
 • Har transaktioner för minst tre månader
 • Har F-skattsedel
 • Har en omsättning på minst 500 000 kronor per år
 • Kan identifiera sig med mobilt BankID

Du betalar tillbaka lånet via autogiro. Återbetalningstiden och intervallerna för återbetalning regleras i avtalet. Återbetalningstiden för företagslån ligger mellan 1 och 36 månader. För fakturabelåning är återbetalningstiden 3 eller 6 månader.

Du kan när som helst återbetala hela eller delar av ditt lån i förtid. Du betalar bara för de månader du har haft lånet.

Vissa av Mynts lån har bindningstid, även om det är väldigt ovanligt. Om lånet har en bindningstid framgår det tydligt när du tar lånet.

Mynts ansökningsprocess skiljer sig från många andra långivares. Hos Mynt ansöker du inte om ett företagslån på det traditionella sättet. Du ansöker inte om ett specifikt belopp, utan Mynt bestämmer hur mycket du får låna utifrån de uppgifter du lämnar om ditt företag. Ansökningsprocessen tar bara ett par minuter.

Så ansöker du om finansiering hos Mynt

 1. Identifiera ditt företag genom din företagsbank.
 2. Koppla ditt bokföringssystem till de system som Mynt stöder.
 3. Mynt beräknar hur stor kredit du kan få.

Om du vill låna genom att använda Mynts fakturatjänst markerar du de fakturor som du vill belåna och anger önskad återbetalningstid.

Om du vill låna genom att använda Mynts företagslån anger du hur mycket du vill ta ut och önskad återbetalningstid.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning creditsafe
 • Svarstid Direkt
Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 2 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Mynt betalar ut pengarna när de har slutgranskat ditt ärende. Pengarna betalas vanligtvis ut inom 24 timmar till ditt företagskonto.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar 1 bankdag
 • Söndagar 1 bankdag

Du kontaktar Mynts kundtjänst enklast på telefon eller genom att skicka mejl. Det framgår dock inte vilka öppettider Mynts kundtjänst har. Mynt har en bra frågor och svar-sida där du kan få svar på många vanliga frågor.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar 08.00-17.00
 • Söndagar 08.00-17.00

Mynt har funnits sedan 2017 och erbjuder olika former av företagsfinansiering. Mynt samarbetar bland annat med låneförmedlare som Fakturino och Lendo.

Kontakta Mynt

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent