Zmarta företagslån

Zmarta grundades 1999 under namnet Bolåneservice, och blev senare Freedom Finance. Men 2015 släppte Freedom Finance varumärket Zmarta på både den svenska, norska och finska marknaden. Hos Zmarta kan du snabbt och smidigt ansöka om företagslån och få erbjudanden från upp till 15 banker och långivare.

Ansökningsprocessen tar bara någon minut och på bara en enda ansökan kan du alltså få flera olika erbjudanden att välja mellan. Zmartas långa erfarenhet i branschen är ett klart plus, och enligt kundernas betyg på Trustpilot är de både enkla och trevliga att ha att göra med.

Fördelar

 • Lång erfarenhet
 • Smidig och säker ansökningsprocess
 • Accepterar betalningsanmärkningar

Nackdelar

 • Använder UC för kreditupplysningar
 • Samarbetar med relativt få långivare
Säker ansökan på  Zmarta.se

Vilka tjänster erbjuder Zmarta?

Hos Zmarta kan du ansöka om företagslån, oavsett om du har aktiebolag, enskild firma eller småföretag, och på bara en ansökan få erbjudanden från flera banker och långivare. Dessutom tar Zmarta bara en kreditupplysning på dig när du ansöker, vilket är bra för företagets kreditvärdighet.

Efter att du har skickat in din ansökan får du i regel besked direkt och du kan i lugn och ro jämföra de erbjudanden Zmarta vidarebefordrar till dig. Du kan ansöka om företagslån på upp till 0 kronor via Zmarta, men exakt hur mycket ditt företag får låna beror på långivarens bedömning av företagets ekonomiska situation.

Vilka banker samarbetar Zmarta med?

Zmarta jämför företagslån från upp till 15 olika banker och långivare, och här nedanför listar vi vilka de är.

Zmarta samarbetar i dagsläget med

 • Approva
 • Aros Kapital
 • Balanzia
 • Capcito
 • CapitalBox
 • Corpia
 • CreditNord
 • Euro finans
 • Fedelta
 • Finly
 • Froda
 • Mynt
 • OPR Företagslån
 • Qred
 • Serafim

Vilka krav ställer Zmarta på den som ansöker?

För att kunna ansöka om företagslån via Zmarta måste företaget vara registrerat som aktie-, handels-, kommanditbolag eller enskild firma. Majoriteten av de långivare som Zmarta samarbetar med kräver att företaget har varit registrerat och aktivt i minst sex månader för att beviljas lån.

Sedan kan det också finns särskilda krav beroende på vilket slags företag du har. Om vi tar småföretag som exempel kräver de flesta långivare att företaget är svenskregistrerat, att du som ägare har din bas i Sverige och att det finns en borgensman för lånet. Skulder hos Kronofogden accepteras inte.

Hur återbetalar man företagslånet till Zmarta?

Eftersom Zmarta bara förmedlar lån är det till långivaren du ska betala tillbaka företagslånet. Du kan välja en återbetalningstid mellan 1 och 60 månader när du ansöker om lån via Zmarta. Värt att tänka på är att det ofta är mer lönsamt att välja en kortare återbetalningstid om du tar ett mindre lån. Ju längre återbetalningstiden är, desto mer kommer du nämligen behöva betala i ränta.

Du kan i många fall betala tillbaka företagslånet, eller i alla fall delar av det, i förtid. Men det skiljer sig mellan olika banker och långivare, så kolla vad som gäller hos den långivare du väljer och om det i så fall tillkommer någon extra kostnad.

Hur ansöker man om företagslån hos Zmarta?

Du ansöker både snabbt, säkert och smidigt om företagslån direkt på Zmartas hemsida. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas i ansökan, skicka in och vänta på att få tillbaka matchande erbjudanden. Det tar i regel bara några minuter.

Sedan är det bara för dig att jämföra de erbjudanden du får och välja det som du tycker passar bäst för ditt företag. Signera avtalet och skicka in till långivaren som sedan betalar ut pengarna till företagskontot så snart som möjligt.

Hur gör Zmarta utbetalning av företagslån?

Det är inte Zmarta som sköter utbetalningen av företagslånet, utan långivaren du väljer. Långivaren betalar ut pengarna när de har fått in avtalet som du har signerat, men exakt hur lång tid det tar varierar något mellan olika långivare. Utbetalningstiden kan också variera beroende på vilken bank ni har företagskontot hos.

Utbetalningstider
Vardagar
1-4 dagar
Lördagar
1-4 dagar
Söndagar
1-4 dagar

Hur är Zmartas kundtjänst?

Det finns flera kontaktvägar till Zmartas kundtjänst, så du borde inte ha några större problem med att få svar på dina frågor. Enligt kundernas omdömen på Trustpilot håller supporten hög kvalitet, där många uppger att Zmarta är snabba, smidiga och har ett bra kundbemötande.

Chatt
Vardagar
08.00-20.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-17.00
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-20.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-17.00
Ring
E-post
Vardagar
08.00-20.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-17.00
Maila

Fakta om Zmarta företagslån

Zmarta grundades 1999 och finns idag både i Sverige, Norge och Finland. I Zmarta Group ingår förutom Zmarta även Elskling  Insplanet, Freedom Finance, Freedom Rahoitus, Centum Finans och Lån för alla.

Vanliga frågor om Zmarta

Hur stort företagslån kan man ansöka om via Zmarta?

Via Zmarta går det att ansöka om företagslån på upp till 0 kronor. Men hur mycket just ditt företag får låna beror på långivarens bedömning av företagets kreditvärdighet.

Vilken ränta har Zmartas företagslån?

Räntan varierar mellan långivarna som Zmarta samarbetar med. Och vilken ränta just du får på företagslånet beror bland annat på hur din ekonomiska situation ser ut, hur stort företaget är och vilken återbetalningstid du väljer.

Använder Zmarta UC för kreditupplysningar?

Ja, Zmarta använder UC som kreditupplysningsföretag.

Kan jag ansöka om företagslån utan borgensman hos Zmarta?

Ja, via Zmarta ska du kunna ansöka om företagslån både med och utan borgensman.

Accepterar Zmarta betalningsanmärkningar?

Ja, bland Zmartas samarbetspartner finns långivare som erbjuder företagslån även till företag med betalningsanmärkningar.