Toborrow företagslån

Toborrow är en låneförmedlare som erbjuder peer-to-peer-lån för företag, eller crowdlending som det också kallas. Både privatpersoner, banker och företag kan investera i ditt lån, och de sätter själva räntorna och övriga villkor.

Räntan på företagslånet sätts genom budgivning. Det gör att du kan ha chans till riktigt bra erbjudanden. Du kan också öka dina chanser till bra villkor genom att uppge vilken säkerhet du kan ge eller andra uppgifter om företagets förutsättningar.

Nackdelen är du inte kan förutse lånevillkoren i förväg. Investerarna avgör själva om det är värt risken att investera i ditt lån, och beroende på förutsättningar kanske du inte får några låneerbjudanden alls. 

Kundtjänsten hos Toborrow är snabb på att svara och mycket tillmötesgående enligt kundernas omdömen. Även själva ansökningsprocessen är smidig och du behöver inte vänta länge på svar från långivarna.

Fördelar

  • Relativt låga snitträntor
  • Svar på ansökan inom 48 timmar
  • Bra och tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

  • Svårt att förutse villkor och ränta

Vilka tjänster erbjuder Toborrow?

Toborrow är en låneförmedlare som erbjuder företagslån. Det innebär att de hjälper dig att jämföra företagslån med olika villkor för att hitta den bästa räntan. Genom Toborrow kan du få flera erbjudanden att välja mellan, med bara en ansökan.

Vilka banker samarbetar Toborrow med?

Toborrow sticker ut på det sättet att de inte samarbetar med ett visst antal banker eller kreditbolag. I stället låter de privatpersoner investera i lånen. Men företag och även banker och andra institutioner kan välja att investera i Toborrows företagslån.

Låneerbjudanden som du får hos Toborrow kommer alltså från de personer, företag och banker som väljer att erbjuda just dig ett lån.

Vilka krav ställer Toborrow på den som ansöker?

För att få lån hos Toborrow måste företaget vara aktivt och registrerat i Sverige. Du som ansöker måste ha en ledande roll inom företaget, till exempel vd, ledamot eller suppleant i styrelsen.

När du ansöker behöver du använda BankID, så att Toborrow kan få reda på uppgifter om företaget. Toborrow kommer även att ta en kreditupplysning hos UC, som långivarna får ta del av.

I övrigt finns inga specificerade krav. Det är upp till investerarna vilka krav de ställer för att låna ut pengar till dig, baserat på uppgifterna de får. Till exempel kan varje långivare bestämma om de vill kräva någon särskild typ av säkerhet eller borgen.

Hur återbetalar man företagslånet till Toborrow?

Du kan välja en återbetalningstid mellan 3 och 60 månader, och det gör du redan när du ansöker om företagslån. Återbetalningstiden är en av de saker som styr vilka låneerbjudanden du får.

Vill du lösa lånet i förtid måste du kolla det med den bank eller långivare som lånat ut pengarna. Ifall pengarna kommer från privata investerare är det Toborrow du ska kontakta för att lösa ditt företagslån.

Hur ansöker man om företagslån hos Toborrow?

Hos Toborrow ansöker du om företagslån helt digitalt. Du fyller i dina uppgifter på företagets hemsida och signerar med BankID. Ansökan tar två minuter, är helt gratis och du binder inte upp dig till att låna.

Sedan får långivare som är registrerade hos Toborrow lägga bud på hur mycket pengar de vill låna ut till dig och till vilken ränta.

Inom 48 timmar får du de färdiga låneerbjudandena. Därefter kan du jämföra räntor och övriga villkor och välja det erbjudande du tycker är bäst.

Så går ansökan till hos Toborrow

  1. Fyll i ansökan på 2 minuter.
  2. Få erbjudanden från flera långivare.
  3. Jämför och välj bästa räntan.

Vad kostar ett företagslån hos Toborrow?

Kostnaden för Toborrows företagslån varierar stort, eftersom varje långivare sätter räntan själv. Om flera långivare investerar i ditt lån är det snitträntan som avgör vilken ränta du får.

När du ansöker kan du se vilka olika räntor du blir erbjuden och kan välja den lägsta. Du kan öka chansen till lägre ränta genom att uppge fler uppgifter om ditt företag, till exempel vilken säkerhet du kan ge.

Generellt sett kan räntorna hos Toborrow bli riktigt låga jämfört med andra långivare.

Hur gör Toborrow utbetalning av företagslån?

Det är långivaren som gör utbetalningen av ditt företagslån, inte Toborrow. Därför kan utbetalningstiden variera, men det brukar ta 1–5 dagar att få pengarna.

Utbetalningstider
Vardagar
1-5 dagar
Lördagar
1-5 dagar
Söndagar
1-5 dagar

Hur är Toborrows kundtjänst?

Toborrow har en mycket bra kundtjänst som du kan nå på flera sätt. De har en chatt på sin hemsida för snabba frågor, och ett telefonnummer och mejlformulär som du också hittar via hemsidan. Supporten har fått mycket bra omdömen av kunderna på Trustpilot.

Chatt
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring

Fakta om Toborrow

Toborrow AB startade 2014 och är i dagsläget en av de största låneförmedlarna för företagslån. Deras vision är att demokratisera lånemarknaden och hjälpa företag att hitta de bästa villkoren för finansiering. Det gör de genom att erbjuda peer-to-peer-lån för företag. Som låntagare har du chans till låneerbjudanden från över 5 000 långivare, som består av privatpersoner, företag och banker.

Vanliga frågor om Toborrow

Hur stort företagslån kan jag ta hos Toborrow?

Toborrow erbjuder företagslån mellan 30 000 och 20 000 000 kronor, det vill säga väldigt höga lån. Hur mycket just du kan låna beror dock på företagets betalningsförmåga, kreditbetyg och långivarnas riskbedömning.

Vilken typ av säkerhet kräver Toborrow för företagslån?

Vilken säkerhet som krävs varierar beroende på långivarna. De personer och företag som lånar ut pengarna kan själva ställa krav på säkerhet, borgen eller företagshypotek, eller välja att inte kräva någon säkerhet alls.

Kräver Toborrow en borgensman för företagslån?

Vissa av långivarna hos Toborrow kan kräva borgensman, medan andra inte gör det. Det beror på hur stor kreditrisk som långivaren i fråga bedömer att ditt företag utgör.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos långivaren?

Aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag kan söka lån hos Toborrow.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Toborrow?

Nej, bara Sverigebaserade företag kan ansöka om lån hos Toborrow.

Vilken information vill Toborrow ha när man ansöker om ett företagslån?

Toborrow vill ha personuppgifter om dig som ansöker och uppgifter om företaget. Toborrow kräver BankID vid ansökan och tar kreditupplysning hos UC för att få ytterligare uppgifter om dig och företaget.