Qred företagslån

Vårt omdöme om Qred

Qred har ett mycket enkelt upplägg när det gäller ansökningsprocessen, kostnaden för lånet och utbetalningen av företagslånet. 

Alla företag som är registrerade i Sverige kan ansöka om företagslån hos Qred. Det är enkelt att ansöka och du får oftast svar inom någon timme. Qreds företagslån har inga bindningstider, startkostnader eller andra dolda avgifter. 

Qreds företagslån är helt räntefria, och istället betalar du en fast avgift varje månad. Kostnaden för företagslånet sätts helt individuellt utifrån företagets ekonomiska situation. Företagslånen har varken bindningstid, startkostnader eller andra dolda avgifter. Dessutom erbjuder Qred alltid personlig service. 

Fördelar

 • Smidig ansökan & utbetalning
 • Bra kundservice
 • Inga dolda kostnader

Nackdelar

 • Kräver personlig borgen
Säker ansökan på  Qred.se

Vilka tjänster erbjuder Qred?

Qred erbjuder företagslån på upp till 0 kronor till alla olika typer av företag, så länge de är registrerade i Sverige. Även nystartade företag kan ansöka om lån hos Qred.

Hela ansökningsprocessen sker direkt på Qreds hemsida. Genom att analysera data från flera olika källor gör Qred en helt egen bedömning av ditt företag. Du får vanligtvis besked inom en timme efter att du skickat in din låneansökan.

Qreds företagslån har inga startkostnader eller dolda avgifter.

Vilka krav ställer Qred på den som ansöker?

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Qred krävs det att du har ett registrerat bolag som är aktivt. Qred kräver ingen säkerhet för ditt företagslån. Däremot kräver Qred en personlig borgen från alla nya kunder. Qred kan bevilja lån till företag som har en eller två betalningsanmärkningar. Qred beviljar inga företagslån till företag som har många betalningsanmärkningar eller ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Qreds krav för att få ett företagslån

 • Registrerat bolag i Sverige
 • Personlig borgen
 • Accepterar enstaka betalningsanmärkningar
 • Konto hos en svensk bank

Hur återbetalar man företagslånet till Qred?

Lånet betalas tillbaka en gång per månad. Om du tog företagslånet den 15:e i månaden vill Qred att återbetalningen sker senast den 15:e månaden efter. Qred skickar alltid ut en faktura cirka 10 dagar innan förfallodatum. Om du vill ändra förfallodatum kan du kontakta Qred så hjälper de dig.

Du betalar tillbaka lånet genom att följa instruktionerna på fakturan. Än så länge går det inte att betala tillbaka lånet med autogiro.

Du kan när som helst återbetala hela lånet i förtid utan att det tillkommer någon extra avgift. Om du vill betala tillbaka hela lånet behöver du först kontakta kundtjänst så att de kan skicka ut en faktura där hela beloppet står angivet.

Hur ansöker man om ett företagslån hos Qred?

Du ansöker enklast om ett företagslån hos Qred direkt på deras hemsida. Det tar bara någon minut att fylla i ansökan.

Du ansöker om ett företagslån i tre enkla steg

 1. Fyll i ansökan på Qreds hemsida.
 2. Skicka in kompletterande uppgifter om det efterfrågas.
 3. Välj om du vill acceptera lånebeskedet.

Qred hämtar en kreditupplysning på företaget hos UC. Qred gör även en kreditupplysning på företagets ägare eller företrädare hos Creditsafe. Skillnaden mellan UC och Creditsafe är att upplysningen som tas hos Creditsafe inte registreras, och ingen annan kan se att det har gjorts en upplysning.

För större lån kräver Qred flera borgensmän. Om du har flera borgensmän på ditt företagslån kan det hjälpa dig att sänka den totala månadskostnaden.

Hur gör Qred utbetalning av företagslån?

Qred betalar ut ditt företagslån direkt efter att du har skrivit på avtalet och signerat det med BankID. Utbetalningen sker oftast samma dag om du har godkänt och signerat lånet innan klockan 17.00 på en helgfri vardag. Utbetalning sker alltså bara på helgfria vardagar. Om du godkänner och signerar lånet efter kontorstid eller under en helg betalar Qred ut ditt företagslån nästkommande vardag.

Pengarna betalas alltid ut direkt till ditt bankkonto, och det krävs att företaget har ett konto hos en svensk bank för att Qred ska kunna betala ut lånet.

Utbetalningstider
Vardagar
1 dag
Lördagar
1 dag
Söndagar
1 dag

Hur är Qreds kundtjänst?

Du kan kontakta Qreds kundtjänst både via telefon och mejl. Supporten har öppet helgfria vardagar från tidig morgon till middagstid.

Chatt
Vardagar
Lördagar
Söndagar
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om Qred

Qred har funnits sedan 2015 och är specialiserade på företagslån till framför allt småföretagare som behöver hjälp att hitta rätt typ av finansiering. 

Vanliga frågor om Qred

Vilken typ av säkerhet kräver Qred för företagslån?

Qred kräver ingen säkerhet för företagslån. Däremot kräver de alltid en eller flera borgensmän.

Kräver Qred en borgensman för företagslån?

Ja, för mindre lån räcker det med en borgensman. Om du vill ta ett större företagslån kräver Qred flera borgensmän.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Qred?

Alla företag som är registrerade kan ansöka om lån hos Qred. Qred beviljar även lån till ekonomiska eller ideella föreningar.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Qred?

Nej, du måste ha ett svenskt bankkonto för att Qred ska betala ut ditt företagslån.

Vilken information vill Qred ha när man ansöker om ett företagslån?

Ju mer information du kan lämna, desto bättre är det. Vilken information Qred vill ha om ditt företag får du veta när du har fyllt i och skickat in din ansökan.

Vill Qred ha ett kontoutdrag från företaget?

Nej, Qred vill inte ha något kontoutdrag från ditt företag.