Om Ponture

Ponture var en låneförmedlare som riktade sig till både små och stora företag och samarbetade med drygt 20 långivare inriktade på olika former av företagslån och factoringtjänster. Hos Ponture kunde man ansöka om företagslån på upp till 10 miljoner kronor, och belåna eller sälja fakturor på upp till 500 000 kronor. Det fanns även möjlighet att få rådgivning av finansiella experter.

Hur funkade Ponture?

Du kunde ansöka om företagslån eller factoring online på Pontures hemsida, och din ansökan skickades då ut till de långivare som matchade dina krav och förutsättningar. För att ansöka om företagslån fyllde du bara i önskat lånebelopp, låneperiod och vad lånet skulle användas till. Och för att ansöka om fakturaköp eller fakturabelåning fyllde du i ett särskilt formulär för att sedan få återkoppling från Pontures konsulter och erbjudanden från de factoringbolag som Ponture samarbetade med.

Ansökningar via Ponture var helt kostnadsfria.

Vanliga frågor om Ponture

Vilken typ av säkerhet krävde Ponture för företagslån?

Ponture krävde en eller två borgensmän beroende på vilken typ av lån det gällde. I vissa fall behövde borgensmännen uppvisa två års taxerad inkomst.

Krävde Ponture en borgensman för företagslån?

Ja, Ponture krävde en eller två borgensmän beroende på vilken typ av lån det gällde.

Vilka företag kunde ansöka om företagslån hos Ponture?

Alla svenskregistrerade bolag kunde ansöka om företagslån hos Ponture. Ponture hade egentligen inga formella kriterier utan utgick ifrån varje kunds förutsättningar.

Kunde företag utan en svensk bank ansöka om lån hos Ponture?

Nej, det krävdes ett svenskt bankkonto och BankID för att få ansöka om lån hos Ponture.

Vilken information ville Ponture ha i en ansökan om företagslån?

Ponture efterfrågade information utifrån vilket lån ansökan gällde. För mikrolån och makrolån ville de ha en resultatrapport för de senaste 12 månaderna och en balansräkning för de senaste 12 månaderna. För tillväxtlån ville de ha resultatrapport för de senaste 12 månaderna, balansräkning för de senaste 12 månaderna samt en affärsplan och marknadsföringsplan.

Ville Ponture ha ett kontoutdrag från företaget?

Ponture krävde inget kontoutdrag från företaget utan tittade främst på resultatrapporten och balansräkningen från de senaste 12 månaderna.