OPR företagslån

Att ta lån hos OPR Företagslån är en bra lösning för svenska företag, stora som små, som behöver lite hjälp på traven i en ekonomiskt svår situation. Här spelar det ingen roll om du är helt ny på marknaden eller etablerad sedan länge.

Likt många av sina konkurrenter erbjuder OPR Företagslån sina kunder att återbetala sina lån genom en fast månadsavgift som beräknas efter en individuell satt ränta. De kunder som återbetalar sina fakturor i tid får tillbaka 20 procent på den totala avgiften av lånet när lånet är helt återbetalt.

Vill man låna större summor behöver företaget som vill låna pengar av OPR Företagslån ha tillgång till en personlig borgenär, vilket erbjuder företaget en säkerhet.

Fördelar

  • Utbetalning samma dag
  • Smidigt att ansöka
  • Personlig service

Nackdelar

  • Vid lån på över 200 000 krävs två borgensmän

Vilka tjänster erbjuder OPR Företagslån?

OPR Företagslån erbjuder företagslån på upp till 0 kronor. Du även ansöka om företagskredit, som de kallar för OPR Företagslån Flex. Du kan få en kredit på upp till 200 000 kronor.

Med företagskrediten kan du när du vill ta ut valfri summa, och du betalar bara ränta för krediten du använder. Det är ett flexibelt alternativ till ett traditionellt företagslån.

Vilka krav ställer OPR Företagslån på den som ansöker?

OPR Företagslån har vissa grundläggande krav ditt företag måste uppfylla för att kunna få lån, och dessa ser du här nedanför.

För att få lån hos OPR Företagslån måste företaget

  • Vara ett svenskt företag som är registrerat hos Bolagsverket
  • Ha god kreditvärdighet
  • Ha borgensmän med taxerad inkomst

Du behöver inte ge någon säkerhet för att bli beviljad lån hos OPR Företagslån. I stället måste du gå i personlig borgen för att ta ett lån upp till 200 000 kronor. Vill du låna mer än 200 000 kronor behövs två borgensmän för lånet.

OPR Företagslån tar en kreditupplysning på personerna som ska gå i borgen för lånet. Kreditupplysningen görs hos Creditsafe, vilket inte påverkar din kreditvärdighet hos andra kreditupplysningsföretag.

För checkkrediten måste personen som ansöker ha firmatäckningsrätt. Ansvarig person på företaget måste gå i proprieborgen, och den ansökande är också borgensman för krediten. Den som söker måste alltså vara kreditvärdig.

Eftersom OPR Företagslån gör en individuell bedömning av din och företagets ekonomi är det möjligt att få lån även om du har en betalningsanmärkning.

Hur återbetalar man företagslånet till OPR?

När du ansöker om företagslånet kan du välja en återbetalningstid på 6, 12, 18 eller 24 månader. Utifrån lånets storlek, återbetalningstiden och kreditbedömningen av ditt företag får du en fast avgift som du ska betala varje månad. I avgiften ingår alla kostnader för lånet, så det blir inga överraskningar eller dolda kostnader.

Om du har företagskredit hos OPR Företagslån avbetalas den via faktura. Fakturan får du en gång per månad ungefär två veckor före förfallodagen, som alltid är den 28:e varje månad. Du kan välja om du betalar hela fakturabeloppet direkt eller om du vill delbetala.

Om du vill delbetala fakturan behöver du betala en månadsränta på 5 procent. Du kan när du vill betala hela krediten som du har använt, eller betala en engångssumma som är större än minimibeloppet.

Hur ansöker man om ett företagslån hos OPR Företagslån?

Du ansöker enkelt om företagslån på deras hemsida. Du väljer hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid du vill ha. Du får också fylla i uppgifter om ditt företag.

Ansökan signeras med BankID och du får besked inom 15 minuter. Låneansökan är bindande, men om du ringer innan klockan 16.00 den dag du fått lånet beviljat kan du ångra lånet utan extra kostnad.

Även checkkrediten kan du ansöka om på OPR Företagslåns hemsida. Den tar bara några minuter att göra och du får besked samma dag.

Hur gör OPR Företagslån utbetalning av företagslån?

Om din låneansökan kommer fram före 16.00 på en vardag handläggs den direkt och du får beslut samma dag. Godkänt lån betalas ut senaste nästkommande dygn.

För att ta ut pengar från din företagskredit behöver du skicka ett mejl med beloppet du vill ta ut samt organisationsnummer till OPR Företagslån Flex kundservice. Du måste ta ut minst 5 000 kronor och pengarna förs över till företagets bankkonto på vardagar mellan klockan 07.00 och 17.30.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Hur är OPR Företagslåns kundtjänst?

OPR Företagslåns kundtjänst har mycket goda omdömen på Trustpilot. Många skriver att tjänsten är snabb och smidig, och att handläggarna är väldigt duktiga.

De har en sida med vanliga frågor och svar både för företagslån och företagskrediten, där du kan få bra vägledning i enklare ärenden. Vill du kontakta kundtjänsten kan du ringa dem under vanliga kontorstider på vardagar. Du kan även kontakta supporten via mejl.

Telefon
Vardagar
09.00-16.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-16.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om OPR Företagslån

OPR Företagslån är den svenska delen av det finska bolaget OPR-Vakuus Oy och är en satsning för att möjliggöra ekonomisk hjälp till svenska företag som behöver komma på fötter. OPR Företagslån vill erbjuda lån till företagskunder som inte fått lån beviljat hos de större låneaktörerna.

Vanliga frågor om OPR Företagslån

Kan jag ansöka om lån hos OPR Företagslån om jag har ett nystartat företag?

Ja det kan du, hos OPR Företagslån får du ta lån oavsett hur nytt eller gammalt, stort eller litet ditt företag är.

Vem får ansöka om företagslån hos OPR Företagslån?

Hos OPR Företagslån får alla aktiebolag som är skrivna i Sverige, handelsbolag, enskilda firmor och kommanditbolag ansöka om lån.

Finns det möjlighet att återbetala mitt lån tidigare?

Ja, som låntagare hos OPR Företagslån finns möjligheten att återbetala lånet tidigare. Då kommer avgiften för den ursprungliga kostnaden för ditt lån att reduceras. För att ta redan på den exakta avgiftsreduceringen bör du kontakta OPR Företagslåns kundservice.

Jag vet inte om jag kommer kunna betala tillbaka mitt lån, vad händer då?

Om du till en början inte kan betala tillbaka på ditt lån kommer OPR Företagslån att skicka en betalningspåminnelse. Skulle betalningen dröja ändå kan den komma att skickas vidare till inkasso. När ett företag inte kan betala tillbaka läggs betalningsansvaret på borgensmannen eller borgensmännen

Kan jag ångra ett redan beviljat lån hos OPR Företagslån?

Genom att betala en processavgift på 1 500 kronor kan låntagaren häva lånet. Då måste låntagaren höra av sig inom de tre närmaste dagarna efter att lånet har beviljats.

Vad menar OPR Företagslån med att man måste ha en personlig borgensman?

Att ha en personlig borgensman innebär att en privatperson blir betalningsskyldig när den ursprungliga gäldenären inte tar ansvar för sina betalningar.

Är jag bunden till lånet efter låneansökan?

Ja, efter din genomförda låneansökan är du bundet till ditt lån hos OPR Företagslån.