Vanliga frågor om Froda

Krävs någon säkerhet för lån hos Froda?
Froda kräver ingen säkerhet i företaget. Däremot krävs en personlig borgen.
Varför betalas lånet av varje dag?
Froda har valt att dra en mindre summa från ditt företags konto varje vardag för att du ska slippa tunga månadskostnader.
Vem får låna av Froda?
Froda vänder sig främst till småföretagare. För att få låna måste företaget vara registrerat och man ska även kunna vissa upp transaktionshistorik sex månader tillbaka i tiden. Om ditt bolag inte varit aktivt så länge kan du ansöka om ett nystartslån.

Hur bra är Froda?

Froda är en långivare som passar både små och stora företag som är i behov av att låna pengar. Hos Froda kan du låna upp till 2 miljoner kronor.

För att bli beviljad större lånebelopp krävs det att företaget har varit aktivt i minst sex månader. Om du har ett nystartat företag där verksamheten inte har varit igång längre än sex månader kan du ansöka om ett nystartslån på max 50 000 kronor. 

Froda har en väldigt enkel ansökningsprocess och det tar bara några minuter att fylla i en låneansökan. Efter att du har skickat in din låneansökan återkommer Froda med en offert till dig inom ett dygn. 

Återbetalningen av lånet är annorlunda jämfört med andra långivare. Du betalar av lånet varje dag i stället för varje månad, som är det vanligaste. Återbetalningen dras från ditt konto med autogiro.

Fördelar

 • Ansök oavsett bolagsform
 • Fast kostnad för företagslån
 • Flera kontaktvägar

Nackdelar

 • Nystartade företag kan ansöka om max 50 000 kr
 • Personlig borgen

Froda erbjuder företagslån till alla olika bolagsformer som har haft en aktiv verksamhet i minst sex månader. De kan ge nystartslån till företag som har varit verksamma i mindre än sex månader. Hos Froda kan du ansöka om företagslån upp till 2 000 000 kronor. Du betalar av lånet genom att en fast avgift dras varje dag via autogiro.

Alla företag oavsett bolagsform kan ansöka om företagslån hos Froda. Det krävs dock att företaget är registrerat i Sverige.

För att bli beviljad ett företagslån hos Froda måste din verksamhet ha varit aktiv i minst sex månader. Har din verksamhet varit aktiv i mindre än sex månader kan du få ett så kallat nystartslån. Ett nystartslån uppgår till max 50 000 kronor.

För att få ett företagslån hos Froda krävs det att du har 

 • Ett svenskregistrerat bolag
 • Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma
 • Aktiv försäljning i minst sex månader
 • En personlig borgen 

Du betalar tillbaka företagslånet från Froda varje dag. Eftersom Frodas företagslån har ett fast pris vet du hur mycket du ska betala varje dag. Återbetalningen sker automatiskt och dras direkt från ditt konto genom autogiro.

Återbetalningstiden på Frodas företagslån ligger mellan 1 och 24 månader. Du kan när som helst betala av hela ditt lån i förtid. Men du kan inte betala tillbaka lånet innan en månad har gått.

Efter en månad kan du betala tillbaka ditt lån utan att det tillkommer några kostnader. Om du betalar av lånet i förtid får du rabatt på beloppet som är kvar på lånet enligt avtalet.

Du ansöker enklast om ett företagslån på Frodas hemsida. Där fyller du i hur mycket du vill låna och lite allmänna uppgifter.

För att Froda ska kunna göra en kreditbedömning på ditt företag behöver du logga in med ditt BankID och godkänna att Froda får tillgång till transaktionshistorik från din bank. 

När Froda gör sina kreditbedömningar tittar de på hur företagets försäljning ser ut för dagen. På så sätt får Froda tillgång till dagsfärska siffror.

När Froda har gått igenom din ansökan och gjort en kreditbedömning får du en offert med villkor och exakt pris för ditt företagslån. Det tar vanligtvis en arbetsdag.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning bisnode
 • Svarstid Inom 1 dygn
Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 2 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Froda betalar ut lånet direkt efter att du har godkänt offerten. Pengarna finns på ditt företagskonto samma dag eller senast dagen efter, beroende på vilken bank du har.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar 1 bankdag
 • Söndagar 1 bankdag

Du kontaktar Frodas kundtjänst enklast på telefon eller genom deras chattfunktion. Om du inte vill ringa eller chatta går det även bra att skicka e-post till Froda. 

Froda har en väldigt omfattande frågor och svar-sida där du kan få svar på det mesta.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-18.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Froda startades 2015 och är en del av Monetise Capital AB. Froda finns både i Sverige och Finland. Froda har även partnerskap med flera andra stora företag som Bamora, Fakturino, Onslip, Menigo med flera.

Kontakta Froda

Froda i sociala medier

Läs mer om Froda

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent