Froda företagslån

Froda är en långivare som passar både små och stora företag som är i behov av att låna pengar. Hos Froda kan du låna upp till 0 kronor.

För att bli beviljad större lånebelopp krävs det att företaget har varit aktivt i minst sex månader.  

Froda har en väldigt enkel ansökningsprocess och det tar bara några minuter att fylla i en låneansökan. Efter att du har skickat in din låneansökan återkommer Froda med en offert till dig inom ett dygn. 

Återbetalningen av lånet är annorlunda jämfört med andra långivare. Du betalar av lånet antingen varje dag eller veckovis, i stället för varje månad som är det vanligaste. Återbetalningen dras från ditt konto med autogiro.

Fördelar

  • Ansök oavsett bolagsform
  • Fast kostnad för företagslån
  • Kundtjänst med flera kontaktvägar

Nackdelar

  • Kräver personlig borgen
Säker ansökan på  Froda.se

Vilka tjänster erbjuder Froda?

Froda erbjuder företagslån till alla olika bolagsformer som har haft en aktiv verksamhet i minst sex månader. De kan ge även ge lån på ett lägre belopp till företag som har varit verksamma i mindre än sex månader. Du betalar av lånet genom att en fast avgift dras varje dag eller varje vecka via autogiro.

Vilka krav ställer Froda på den som ansöker?

Alla företag oavsett bolagsform kan ansöka om företagslån hos Froda. Men det finns vissa krav företaget måste uppfylla för att beviljas lån. Vi listar dem här nedanför.

För att få ett företagslån hos Froda krävs det att du har 

  • Ett svenskregistrerat bolag
  • Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma
  • Aktiv försäljning i minst sex månader
  • En personlig borgen 

Hur återbetalar man företagslånet till Froda?

Du kan välja på att betala tillbaka företagslånet från Froda på två sätt:

  • Genom en återbetalningsplan på upp till 36 månader där en fast kostnad dras antingen veckovis eller dagligen.
  • Genom en flexiblare återbetalningsplan där du betalar räntan löpande och amorterar när du vill.

Eftersom ett av Frodas företagslån har ett fast pris vet du hur mycket du ska betala varje dag eller varje vecka. Återbetalningen sker automatiskt och dras direkt från ditt konto genom autogiro.

Återbetalningstiden på Frodas företagslån ligger mellan 1 och 36 månader. Du kan när som helst betala av hela ditt lån i förtid. Men du kan inte betala tillbaka lånet innan en månad har gått.

Efter en månad kan du betala tillbaka ditt lån utan att det tillkommer några kostnader. Om du betalar av lånet i förtid får du rabatt på beloppet som är kvar på lånet enligt avtalet.

Hur ansöker man om ett företagslån hos Froda?

Du ansöker enklast om ett företagslån på Frodas hemsida. Där fyller du i hur mycket du vill låna och andra uppgifter om företaget och om dig själv som ansöker.

För att Froda ska kunna göra en kreditbedömning på ditt företag behöver du logga in med ditt BankID och godkänna att Froda får tillgång till transaktionshistorik från din bank. 

När Froda gör sina kreditbedömningar tittar de på hur företagets försäljning ser ut i dagsläget. På så sätt får Froda tillgång till dagsfärska siffror. Efter att Froda har gått igenom din ansökan och gjort en kreditbedömning får du en offert med villkor och exakt pris för ditt företagslån. Det tar vanligtvis en arbetsdag.

Hur gör Froda utbetalning av företagslån?

Froda betalar ut lånet direkt efter att du har godkänt offerten. Pengarna finns på ditt företagskonto samma dag eller senast dagen efter, beroende på vilken bank du har.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Hur är Frodas kundtjänst?

Du kontaktar Frodas kundtjänst via telefon eller deras chattfunktion. Om du inte vill ringa eller chatta går det även bra att mejla supporten. På Frodas hemsida hittar du även en omfattande vanliga frågor och svar-sida där du kan få svar på det mesta.

Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-18.00
Söndagar
09.00-18.00
Maila

Fakta om Froda

Froda startades 2015 och är en del av Monetise Capital AB. Froda finns både i Sverige och Finland. Froda har även partnerskap med flera andra stora företag som Bamora, Fakturino, Onslip, Menigo med flera.

Vanliga frågor om Froda

Krävs någon säkerhet för lån hos Froda?

Froda kräver ingen säkerhet i företaget. Däremot krävs en personlig borgen.

Varför betalas lånet av varje dag till Froda?

Froda har valt att dra en mindre summa från ditt företags konto varje vardag för att du ska slippa tunga månadskostnader.

Vilka företag får låna av Froda?

Froda vänder sig främst till småföretagare. För att få låna måste företaget vara registrerat och man ska även kunna vissa upp transaktionshistorik sex månader tillbaka i tiden. Om du har ett nystartat företag kan du ansöka om ett mindre lån.