Vanliga frågor om CapitalBox

Vilken typ av säkerhet kräver Capitalbox för företagslån?
Capitalbox kräver ingen säkerhet för företagslån.
Kräver Capitalbox en borgensman för företagslån?
Ja, Capitalbox kräver en personlig borgen för företagslån.
Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Capitalbox?
Alla företag som är registrerade i Sverige, har alla ägare bosatta i Sverige, har ett svenskt bankkonto, en minimiomsättning på 420 000 kronor och har varit verksamma i minst sex månader kan ansöka om ett företagslån hos Capitalbox.
Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Capitalbox?
Nej, det krävs att företaget har en svensk bank för att ansöka om lån hos Capitalbox.
Vilken information vill Capitalbox ha när man ansöker om ett företagslån?
Capitalbox vill ha företagets organisationsnummer och ägarnas personnummer. Du måste också berätta om dig själv och vad du ska använda lånet till. Dessutom vill Capitalbox ha information om vem du lämnar som personlig borgen.
Varför vill Capitalbox ha ett kontoutdrag från företaget?
Capitalbox kräver inget kontoutdrag från företaget. Däremot har Capitalbox andra krav på den som ansöker om ett företagslån.

Hur bra är Capitalbox?

Capitalbox är en riktigt proffsig och hjälpsam långivare som passar både små och medelstora företag som är i behov av ett företagslån för att utveckla sin verksamhet.

Capitalbox ansökningsprocess är enkel och smidig och tar bara ett par minuter. När du ansöker om ett lån hos Capitalbox får du även kontakt med en lånespecialist som kan ge dig rådgivning. Lånespecialisten kan även hjälpa till att skräddarsy lånet så att det passar ditt företag. 

När Capitalbox ska fatta beslut om att godkänna din låneansökan tittar de både på företagets kreditvärdighet och på kassaflödet. Det finns dock vissa villkor som företaget måste uppfylla för att kunna få ett lån. Till exempel måste företaget ha varit verksamt i minst sex månader. När din ansökan har blivit godkänd betalas pengarna ut till ditt företagskonto. 

Återbetalning av lånet sker varje månad och du betalar samma summa varje månad. Förutom räntan och en uppläggningsavgift som läggs på den första återbetalningen tillkommer det inga andra avgifter. 

Fördelar

 • Enkel och trygg ansökningsprocess
 • Svar direkt
 • Låg ränta

Nackdelar

 • Hög uppläggningsavgift

Capitalbox erbjuder företagslån till både nystartade och väletablerade företag. Hos Capitalbox kan du ansöka om företagslån från 20 000 kronor upp till 2 000 000 kronor. Capitalbox kan även hjälpa till med rådgivning för att du ska få ett företagslån som passar just din verksamhet.  

Capitalbox erbjuder inga andra lånetjänster än rena företagslån. 

För att kunna ansöka om ett lån hos Capitalbox måste företaget uppfylla vissa krav. Capitalbox kräver inte att du lämnar någon säkerhet. Däremot måste du ha en borgensman som kan garantera att du betalar tillbaka ditt företagslån. Du behöver även uppfylla vissa andra krav. 

För att få ett företagslån måste företaget

 • Vara registrerat i Sverige
 • Ha varit verksamt i minst 6 månader
 • Ha alla ägare bosatta i Sverige
 • Ha en omsättning på minst 420 000 kronor per år
 • Ha ett svenskt bankkonto

Återbetalningen av ditt företagslån sker månadsvis. Återbetalningstiden på ett företagslån hos Capitalbox är max 36 månader. Men det går bra att lösa lånet i förtid utan att du behöver betala några extra avgifter. Hos Capitalbox behöver du alltså inte betala någon ränteskillnadsersättning om du väljer att betala tillbaka hela lånet i förtid.

Capitalbox erbjuder även två betalningsfria månader. Under sommarmånaderna när produktionen kanske går ner har du alltså möjlighet att ansöka om en betalningsfri månad. Det kan vara bra för till exempel enmansföretag eller mindre företag som kanske måste stänga ner sin verksamhet för att kunna ta ut semester. 

Du ansöker enklast om ett företagslån på Capitalbox hemsida. Ansökningsprocessen är enkel och smidig och det kostar inget att skicka in en låneansökan. Du fyller i företagets uppgifter och identifierar dig med BankID. I din låneansökan får du berätta om dig själv och hur stort företagslån du vill ta. Du måste även ange en personlig borgen.

Du kan ansöka om ett företagslån när som helst. Din ansökan behandlas under vanliga kontorstider och pengarna betalas ut till ditt företagskonto när din ansökan har blivit godkänd. 

När du ansöker om ett lån hos Capitalbox behöver du

 • Ange företagets organisationsnummer
 • Ange ditt personnummer
 • Kunna styrka din identitet och företagets omsättning genom att du får verifiera ditt bankkonto online med BankID

När Capitalbox har tagit emot din ansökan kommer en av deras lånespecialister att kontakta dig med mer information. Av lånespecialisten kan du få rådgivning om vilket företagslån som passar ditt företag bäst.

Capitalbox gör även en kreditupplysning hos UC på både dig och ditt företag. Företagets kreditvärdighet och kassaflöde ligger till grund för om företaget får ett företagslån. 

När Capitalbox har godkänt företagets låneansökan kommer du att få en offert på vad ditt företagslån kommer att kosta varje månad. Om du är nöjd med Capitalbox offert på ditt företagslån får du godkänna lånet och därefter betalas pengarna ut till ditt företagskonto.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 1 dygn
Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 2 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Capitalbox betalar ut ditt företagslån när de har godkänt din låneansökan. Pengarna betalas vanligtvis ut till ditt företagskonto inom ett par dagar. Utbetalning sker bara under helgfria vardagar.

Capitalbox utbetalningstid sticker inte ut på något sätt utan är ganska likvärdig jämfört med andra långivare. 

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar 1 bankdag
 • Söndagar Samma dag

Capitalbox kundtjänst har fått mycket goda omdömen på Trustpilot. Deras handläggningstid har fått väldigt bra omdöme och deras medarbetare tar hand om Capitalbox kunder på ett föredömligt sätt. 

På Capitalbox hemsida under kundtjänst får du svar på de allra vanligaste frågorna. Om du inte hittar det du söker under deras kundtjänstsida kan du kontakta Capitalbox kundtjänst direkt. Du kontaktar dem enklast på telefon under kontorstid på helgfria vardagar.

Om du inte har möjlighet att ringa går det bra att skicka e-post. Capitalbox målsättning är att svara på all e-post inom 12 timmar. 

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Capitalbox har kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Vilnius, Liverpool och Perth. Capitalbox ägs av Ferratum Group som bildades 2005. Ferratum Group finns i 24 länder över hela världen och Ferratum Groups huvudkontor finns i Helsingfors. Sedan februari 2015 har Ferratum Group varit noterat på Frankfurtbörsen. 

Kontakta CapitalBox

CapitalBox i sociala medier

Läs mer om CapitalBox

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent