Capitalbox företagslån

Capitalbox passar både små och medelstora företag som är i behov av ett företagslån för att utveckla sin verksamhet. Ansökningsprocessen är smidig och tar bara ett par minuter. När du ansöker om ett lån hos Capitalbox får du även kontakt med en lånespecialist som kan ge dig rådgivning. Lånespecialisten kan även hjälpa till att skräddarsy lånet så att det passar ditt företag. 

När Capitalbox ska fatta beslut om att godkänna din låneansökan tittar de både på företagets kreditvärdighet och på kassaflödet. Det finns dock vissa villkor som företaget måste uppfylla för att kunna få ett lån. Till exempel måste företaget ha varit verksamt i minst sex månader. När din ansökan har blivit godkänd betalas pengarna ut till ditt företagskonto. 

Återbetalning av lånet sker varje månad och du betalar samma summa varje månad. Förutom räntan och en uppläggningsavgift som läggs på den första återbetalningen tillkommer det inga andra avgifter. 

Fördelar

 • Enkel och trygg ansökningsprocess
 • Svar direkt
 • Relativt låg ränta

Nackdelar

 • Hög uppläggningsavgift

Vilka tjänster erbjuder Capitalbox?

Capitalbox erbjuder företagslån till både nystartade och väletablerade företag. Hos Capitalbox kan du ansöka om företagslån på upp till 0 kronor. Capitalbox kan även hjälpa till med rådgivning för att du ska få ett företagslån som passar just din verksamhet.  

Capitalbox erbjuder inga andra lånetjänster än just företagslån. 

Vilka krav ställer Capitalbox på den som ansöker?

För att kunna ansöka om ett lån hos Capitalbox måste företaget uppfylla vissa krav, och dessa listar vi här nedanför.

För att få lån hos Capitalbox måste företaget

 • Vara registrerat i Sverige
 • Ha varit verksamt i minst 6 månader
 • Ha alla ägare bosatta i Sverige
 • Ha en omsättning på minst 420 000 kronor per år
 • Ha ett svenskt bankkonto

Capitalbox kräver inte att du lämnar någon säkerhet, men däremot måste du ha en borgensman som kan garantera att du betalar tillbaka ditt företagslån.

Hur återbetalar man företagslånet till Capitalbox?

Återbetalningen av ditt företagslån sker månadsvis, och löptiden ligger på max 36 månader. Men det går bra att lösa lånet i förtid utan att du behöver betala några extra avgifter. Hos Capitalbox behöver du alltså inte betala någon ränteskillnadsersättning om du väljer att betala tillbaka hela lånet i förtid.

Hos Capitalbox är det även möjligt att skjuta upp en faktura. Då betalar du endast räntan och kan fördela fakturan över de återstående månaderna alternativt förlänga låneperioden med en månad. Under sommarmånaderna när produktionen kanske går ner har du alltså möjlighet att ansöka om att endast betala ränta under en månad. Det kan vara bra för till exempel enmansföretag eller mindre företag som kanske måste stänga ner sin verksamhet för att kunna ta ut semester. 

Hur ansöker man om företagslån hos Capitalbox?

Du ansöker enkelt om ett företagslån direkt på Capitalbox hemsida. Ansökningsprocessen är smidig och helt kostnadsfri. I din låneansökan får du fylla i uppgifter både om dig själv och företaget och ange hur stort företagslån du vill ta. Du måste även ange en personlig borgen.

Du kan ansöka om ett företagslån när som helst. Din ansökan behandlas under vanliga kontorstider och pengarna betalas ut till ditt företagskonto när din ansökan har blivit godkänd. 

När du ansöker om ett lån hos Capitalbox behöver du

 • Ange företagets organisationsnummer
 • Ange ditt personnummer
 • Kunna styrka din identitet och företagets omsättning genom att du får verifiera ditt bankkonto online med BankID

När Capitalbox har tagit emot din ansökan kommer en av deras lånespecialister att kontakta dig med mer information. Av lånespecialisten kan du få rådgivning om vilket företagslån som passar ditt företag bäst.

Capitalbox gör även en kreditupplysning hos UC på både dig och ditt företag. Företagets kreditvärdighet och kassaflöde ligger till grund för om företaget får ett företagslån. 

När Capitalbox har godkänt företagets låneansökan kommer du att få en offert på vad ditt företagslån kommer att kosta varje månad. Om du är nöjd med Capitalbox offert på ditt företagslån får du godkänna lånet och därefter betalas pengarna ut till ditt företagskonto.

Hur gör Capitalbox utbetalningen av företagslån?

Capitalbox betalar ut ditt företagslån när de har godkänt din låneansökan. Pengarna betalas vanligtvis ut till ditt företagskonto inom ett par dagar. Utbetalning sker bara under helgfria vardagar.

Utbetalningstider
Vardagar
1 dag
Lördagar
1 dag
Söndagar
1 dag

Hur är Capitalbox kundtjänst?

Capitalbox kundtjänst har fått mycket goda omdömen på Trustpilot, både när det gäller handläggningstider och kundbemötande. På hemsidan får du dessutom svar på de allra vanligaste frågorna.

Om du inte hittar det du söker under deras kundtjänstsida kan du kontakta Capitalbox kundtjänst direkt, antingen via telefon eller mejl. Capitalbox målsättning är att svara på all e-post inom 12 timmar. 

Chatt
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om CapitalBox

Capitalbox har kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Vilnius, Liverpool och Perth. Capitalbox ägs av Ferratum Group som bildades 2005. Ferratum Group finns i 24 länder över hela världen och Ferratum Groups huvudkontor finns i Helsingfors. Sedan februari 2015 har Ferratum Group varit noterat på Frankfurtbörsen. 

Vanliga frågor om Capitalbox

Vilken typ av säkerhet kräver Capitalbox för företagslån?

Capitalbox kräver ingen säkerhet för företagslån. Däremot kräver de personlig borgen.

Kräver Capitalbox en borgensman för företagslån?

Ja, Capitalbox kräver en personlig borgen för företagslån.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Capitalbox?

Alla företag som är registrerade i Sverige, har alla ägare bosatta i Sverige, har ett svenskt bankkonto, en minimiomsättning på 420 000 kronor och har varit verksamma i minst sex månader kan ansöka om ett företagslån hos Capitalbox.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Capitalbox?

Nej, det krävs att företaget har en svensk bank för att ansöka om lån hos Capitalbox.

Vilken information vill Capitalbox ha när man ansöker om ett företagslån?

Capitalbox vill ha företagets organisationsnummer och ägarnas personnummer. Du måste också legitimera dig via BankID. Du måste också berätta om dig själv och vad du ska använda lånet till. Dessutom vill Capitalbox ha information om vem du lämnar som personlig borgen.

Varför vill Capitalbox ha ett kontoutdrag från företaget?

Capitalbox kräver inget kontoutdrag från företaget. Däremot har Capitalbox andra krav på den som ansöker om ett företagslån.