Capcito företagslån

Capcito är en flexibel och pålitlig långivare som kan erbjuda företag flera olika möjligheter att låna pengar eller frigöra kapital genom fakturabelåning, factoring eller ett vanligt företagslån. Oavsett vilken tjänst ni vill använda gör Capcito alltid en egen kreditbedömning på ditt företag och tittar på hur försäljningen och omsättningen ser ut.

Capcito tittar även på hur ekonomin ser ut hos företagets kunder. Fördelen med det är att företaget kan få ett lån även om det inte ser så bra ut i den ekonomiska historiken. Om företaget har kunder som har en stark finansiell position ökar sannolikheten för att företaget får ett lån eller kan belåna eller sälja sina fakturor.

Tips! Du behöver inte ta ett företagslån om du behöver få in kapital till företaget. Du kan använda Capcitos andra tjänster som fakturabelåning eller fakturaköp. På så vis frigör du kapital till företaget som du kan använda till att exempelvis starta nästa projekt.

Capcitos handläggningstid är ganska snabb. Men för att underlätta handläggningstiden kan företaget koppla upp sig till Capcitos bokföringsprogram. Då går hela processen mycket snabbare oavsett om företaget ansöker om ett lån eller vill belåna eller sälja sina fakturor.

Capcitos målsättning är att besvara ansökningarna inom 24 timmar. Så fort ansökan är godkänd av Capcitos kreditavdelning betalas pengarna ut till ditt företagskonto.

Fördelar

 • Relativt låg ränta
 • Erbjuder både företagslån och fakturabelåning
 • Utbetalning inom 24 timmar

Nackdelar

 • Otydlig information om kundtjänsten

Vilka tjänster erbjuder Capcito?

Capcito erbjuder flera olika typer av tjänster till företag. Det betyder att du inte alltid behöver ta ett lån för att finansiera din verksamhet. Det finns andra möjligheter att frigöra kapital. 

Hos Capcito kan du få kapital till din verksamhet genom att

 • Sälja fakturor. När du säljer din faktura till Capcito tar Capcito över hela kreditrisken om din kundfaktura går till ett aktiebolag. Om kundfakturan är till en enskild firma eller ett handelsbolag kan Capcito skicka tillbaka fakturan till dig om kunden inte betalar. När du säljer din faktura till Capcito kan du få upp till 99 procent av fakturans värde utbetalt.
 • Belåna fakturor. Fakturor kan belånas upp till 30 dagar. Räntan på fakturabelåning sätts individuellt utifrån kreditvärdigheten på dina kunder och ditt företag. För att du ska kunna belåna dina fakturor hos Capcito krävs det att du kopplar ditt bokföringsprogram till Capcito. Du betalar bara ränta när du belånar dina fakturor. Det tillkommer alltså inga andra avgifter.
 • Ta ett företagslån. Capcito erbjuder företagslån upp till 15 miljoner kronor. Hur mycket du kan låna beror på företagets återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. För att kunna ta ett företagslån hos Capcito krävs det att du har en giltig bolagsform. Du måste också kunna visa att du har en aktiv och kreditvärdig verksamhet samt hur den aktuella försäljningen ser ut.

Vilka krav ställer Capcito på den som ansöker?

Capcito har några speciella krav som du måste uppfylla för att ens kunna ansöka om ett företagslån. Eftersom Capcito vill göra en egen bedömning av företaget måste du koppla upp ditt företag till deras företagsbank eller deras bokföringsprogram. Genom företagsbanken eller bokföringsprogrammet kan Capcito se hur företagets verksamhet fungerar. Du får inte heller ha någon betalningsanmärkning registrerad.

För att få ett företagslån måste företaget

 • Uppvisa en giltig bolagsform 
 • Uppvisa att  företaget är aktivt och har en kreditvärdig verksamhet
 • Visa aktuell omsättning och försäljning
 • Uppvisa F-skattsedel
 • Ha tillgång till BankID

Hur återbetalar man företagslånet till Capcito?

Capcitos återbetalningstid på företagslån ligger mellan 6 och 48 månader, och du väljer själv hur lång återbetalningstid du vill ha. Du återbetalar en gång i veckan och pengarna dras varje fredag via autogiro.

Hur ansöker jag om ett företagslån hos Capcito?

Du ansöker om ett företagslån på Capcitos hemsida. När du fyller i ansökan får du först ett lånelöfte från Capcito. Lånelöftet är inte bindande. Det är inga konstigheter att ansöka om företagslån hos Capcito. Hela ansökningsprocessen är väldigt smidig.

Innan du kan ansöka om ett lån måste du kunna visa att ditt företag har en giltig bolagsform. Det gör du enklast genom att identifiera företaget i företagsbanken eller genom ett bokföringsprogram. Genom företagsbanken eller bokföringsprogrammet kan Capcito se om din verksamhet går bra eller dåligt. 

Du kan själv välja hur stort företagslån du vill ansöka om när du fyller i informationen på Capcitos hemsida. Där kan du även fylla i hur lång återbetalningstid du skulle vilja ha. Hur mycket du får låna styrs av hur bra din verksamhet går. När du har fyllt i alla uppgifter och skickat in din ansökan får du ett erbjudande på hur mycket du får låna och hur hög räntan på ditt lån blir. 

Så här ansöker du om ett företagslån hos Capcito

 • Logga in på Capcitos hemsida och klicka på ansök
 • Välj belopp och löptid på lånet
 • Ange en borgensman
 • Signera ansökan med BankID

När du har bestämt dig för att ta ett företagslån hos Capcito måste du ange en eller flera borgensmän. Därefter måste du signera din ansökan med BankID. Din ansökan skickas sedan till Capcitos kreditavdelning, som avgör om din låneansökan godkänns. Capcito svarar vanligtvis inom 24 timmar om din ansökan har blivit godkänd eller inte.

När Capcito tittar på företagets kreditvärdighet gör Capcito helt egna kreditbedömningar genom ditt bokföringsprogram och den information de får från dig om hur din verksamhet fungerar. Capcito använder inte UC, men kan ibland gå via Creditsafe.

Ju bättre kreditvärdighet företaget har, desto större är chansen att du får låna så mycket som du behöver låna. Men även om företaget har en sämre kreditvärdighet kan du ändå få låna pengar om företagets kunder har en bra ekonomi med en stark finansiell position. 

Hur gör Capcito utbetalning av företagslån?

Utbetalningen sker när Capcito har godkänt din ansökan. Capcito besvarar oftast låneansökningarna inom 24 timmar på helgfria vardagar. Om det är många som ansöker om lån samtidigt kan det dock ta något längre tid.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Hur är Capcitos kundtjänst?

Du ska kunna kontakta Capcitos kundtjänst både via chatt och mejl. Det finns även ett telefonnummer på hemsidan, men det är lite otydligt om det går direkt till supporten eller ej.  Capcitos hemsida är i övrigt väldigt bra, och om du har enklare ärenden kan du få god vägledning genom att gå in på deras sida med vanliga frågor och svar.

Chatt
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
08.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om Capcito

Capcito grundades 2015 av erfarna entreprenörer och investerare. Capcito ägs till största delen av de som grundade bolaget men även av investerarna SEB Venture Capital och Galjaden Invest. Capcito är registrerade hos Finansinspektionen och har sitt kontor i Stockholm. De som arbetar på Capcito har arbetat inom olika områden och har kompetens inom finans, företagande, teknikutveckling och matematik.

Vanliga frågor om Capcito

Hur fungerar personlig borgen hos Capcito?

Personlig borgen betyder att en eller flera borgensmän blir återbetalningsskyldiga om företaget inte kan betala tillbaka sin skuld.

Kräver Capcito någon annan form av säkerhet än personlig borgen?

Nej, det räcker med att du kan ange en borgensman när du ansöker om företagslån hos Capcito.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Capcito?

Alla företag som har en registrerad och giltig bolagsform kan ansöka om företagslån hos Capcito eller nyttja långivarens andra tjänster. Bolaget måste ha funnits i minst fyra månader och man får inte heller ha några skulder hos Kronofogden.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Capcito?

Nej, det krävs att du ha en svensk bank och ett svenskt BankID för att du ska kunna använda dig av Capcitos tjänster.

Vilken information vill Capcito ha när man ansöker om ett företagslån?

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Capcito måste du kunna identifiera företaget i företagsbanken eller genom ett bokföringsprogram. På så sätt får Capcito tillgång till information om företagets ekonomiska situation.

Hur hög är räntan på Capcitos tjänster?

Räntan på Capcitos tjänster är låg jämfört med andra långivare som erbjuder liknande tjänster. Räntan på företagslån ligger mellan 0,9 och 4,2 pocent och på fakturaköp ligger räntan mellan 0,7 till 3,4 procent.