Bestrate företagslån

Bestrate är en bra låneförmedlare som ger snabbt svar på din låneansökan. Det är enkelt att ansöka om ett företagslån hos Bestrate. Det tar bara några minuter att fylla i ansökan och du får oftast svar på din ansökan direkt.

Fördelen med att ansöka om ett företagslån genom Bestrate är att det bara tas en kreditupplysning men din ansökan skickas till flera långivare. När din ansökan är färdigbehandlad kontaktar Bestrate dig via mejl och sms.

En annan fördel med Bestrate är att de långivare som Bestrate samarbetar med inte har något omsättningskrav. Nackdelen är att de bara samarbetar med 19 långivare.

Räntan på företagslån hos långivarna som Bestrate samarbetar med kan variera. Den effektiva räntan ligger mellan 2,95 procent och 195 procent. Vilken ränta du får på ditt företagslån beror på företagets ekonomiska förutsättningar. 

Fördelar

 • Endast en kreditupplysning
 • Enkel ansökningsprocess
 • Trygg och säker långivare

Nackdelar

 • Relativt lågt högst lånebelopp

Vilka tjänster erbjuder Bestrate?

Bestrate är en låneförmedlare som jämför företagslån. Hos Bestrate kan du jämföra företagslån på upp till 3 000 000 kronor hos 19 olika långivare och hitta bästa företagslånet för dig och dina förutsättningar.

Du kan ansöka om ett företagslån hos Bestrate om du till exempel behöver expandera din verksamhet, anställa fler personer eller köpa in maskiner eller annan utrustning som du behöver för att utveckla ditt företag.

Vilka krav ställer Bestrate på den som ansöker?

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Bestrate måste du ha ett företag som är registrerat i Sverige. Alla företag kan ansöka om företagslån hos Bestrate, oavsett om du har en enskild firma, ett handelsbolag, kommanditbolag eller aktiebolag. Du kan ansöka om ett företagslån även om du har en betalningsanmärkning eftersom Bestrate samarbetar med långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

För att få ett företagslån måste företaget

 • Uppvisa en giltig bolagsform 
 • Ha tillgång till BankID
 • Uppge en personlig borgen

Bestrate har inga speciella omsättningskrav eller krav på hur länge företaget har varit verksamt.

Hur återbetalar man företagslånet till Bestrate?

Villkoren för återbetalning står i ditt låneavtal som du har skrivit under. Villkoren för återbetalning kan skilja mellan olika långivare. Det vanligaste är att återbetalningen sker månadsvis med en fast summa.

De långivare som Bestrate samarbetar med erbjuder en återbetalningstid på upp till 60 månader, alltså 5 år.

Hur ansöker man om ett företagslån hos Bestrate?

Du ansöker enklast om ett företagslån direkt på Bestrates hemsida. Du ansöker om lånet i några enkla steg och får oftast svar inom ett par minuter. Utbetalningen sker inom en eller ett par dagar efter att du har skrivit avtal med någon av långivarna.

Så ansöker du om ett företagslån hos Bestrate

 1. Fyll i önskat lånebelopp, återbetalningstid och övriga uppgifter som efterfrågas.
 2. Identifiera dig med BankID.
 3. Bestrate gör en kreditupplysning hos UC.
 4. Låneansökan och kopior på kreditupplysningen skickas till Bestrates samarbetspartner.
 5. Du får låneerbjudande från de långivare som vill erbjuda dig ett företagslån.
 6. Välj vilken långivare du vill gå vidare med.
 7. Du får ett låneavtal som du skriver under och skickar tillbaka.
 8. Långivaren betalar ut lånet ett par dagar efter att de fått tillbaka ett signerat avtal.

Hur gör Bestrate utbetalning av företagslån?

Eftersom Bestrate är en låneförmedlare är det inte Bestrate som gör utbetalningen. Utbetalning av företagslånet sker direkt från långivaren som du har skrivit avtal med. 

Utbetalningen hos de långivare som Bestrates samarbetar med sker i regel inom en till ett par dagar efter att långivaren har fått ett påskrivet låneavtal av dig.

Utbetalningstider
Vardagar
2-5 dagar
Lördagar
2-5 dagar
Söndagar
2-5 dagar

Hur är Bestrates kundtjänst?

Bestrates kundtjänst är bra och hjälpsam. Det enklaste sättet att kontakta Bestrates kundtjänst är att ringa dem. Bestrates kundtjänst har öppet helgfria vardagar under vanliga kontorstider.

Om du inte har möjlighet att ringa går det bra att skicka ett mejl eller fylla i frågeformuläret på deras hemsida. 

Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om Bestrate

Bestrate är en låneförmedlare som samarbetar med 19 olika långivare. Bestrate har fått 4,2 i omdöme på Trustpilot. Det som sticker ut är att det är enkelt och smidigt att ansöka om lån på deras hemsida och att deras kundtjänst är väldigt hjälpsam.

Vanliga frågor om Bestrate

Vilken typ av säkerhet kräver Bestrate för företagslån?

Bestrate kräver ingen fysisk säkerhet. Däremot kräver de långivare som Bestrate samarbetar med ofta en personlig borgen.

Kräver Bestrate en borgensman för företagslån?

Ja, de långivare som Bestrate samarbetar med kräver ofta en personlig borgen.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Bestrate?

Alla företag som är registrerade hos Bolagsverket kan ansöka om lån genom Bestrate.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Bestrate?

Nej, för att ansöka om ett företagslån krävs det att du har en svensk bank och kan identifiera dig med ett svenskt BankID.

Vilken information vill Bestrate ha när jag ansöker om ett företagslån?

Bestrate kräver ingen annan information än den du ska fylla i när du ansöker om ett företagslån. Däremot kan du behöva komplettera med andra uppgifter som till exempel resultat- och balansräkning om långivarna vill ha det.

Varför vill Bestrate ha ett kontoutdrag från företaget?

Bestrate vill inte ha något kontoutdrag. Ingen av de långivare som Bestrate samarbetar med kräver något kontoutdrag. Däremot finns det vissa långivare som vill ha ett kontoutdrag för att se att bolaget är aktivt och att det kontinuerligt kommer in pengar till företaget.