Vilken typ av säkerhet kräver Qapitala för checkkredit?
Kräver Qapitala en borgensman för checkkrediten?
Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Qapitala?
Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Qapitala?
Vilken information vill Qapitala ha när man ansöker om ett företagslån?
Vill Qapitala ha ett kontoutdrag från företaget?

Hur bra är Qapitala?

Qapitala är en mycket bra och flexibel långivare som erbjuder checkkrediter till alla olika typer av företag. Du kan ansöka om checkkredit på upp till 500 000 kronor. Checkkrediten är som en buffert för företaget som du kan föra över pengar ifrån till ditt företagskonto.

Qapitala har en väldigt enkel och smidig ansökningsprocess. Det tar bara tre minuter att ansöka om en checkkredit och du får svar direkt. 

Tänk på! Ansök bara om en checkkredit till företaget om du har en fungerande verksamhet med bra ekonomi men vill ha tillgång till en ekonomisk buffert. Ibland kan det uppstå ett glapp mellan företagets utgifter och intäkter och då kan det vara bra att ha tillgång till en checkkredit.

Det är enkelt att se hur mycket den checkkrediten du använder kommer att kosta. På Qapitalas hemsida finns en räknesnurra där du fyller i beloppet och får veta din månadskostnad direkt. 

Qapitala har en fast räntekostnad på 2 procent per 30 dagar. Räntan på checkrediten är lite högre jämfört med andra liknande långivare. Förutom räntekostnaden tillkommer det inga andra avgifter.

Det som sticker ut med Qapitala är återbetalningstiden. Även om det finns en betalningsplan där du återbetalar krediten varje månad kan du välja själv om du vill använda den. Du kan alltså välja när du vill betala tillbaka krediten som du har använt så länge återbetalningen sker inom 24 månader.

Fördelar

 • Ingen årsavgift eller andra avgifter
 • Svar på ansökan direkt

Nackdelar

 • Kräver alltid personlig borgen

Qapitala erbjuder digitala checkkrediter upp till 500 000 kronor. Checkkrediten kan liknas vid en buffert som du kan föra över pengar från vid behov.

Det är väldigt smidigt att använda sig av en checkkredit. Du betalar inget för checkkrediten förrän du använder den, och då betalar du bara för den kredit du har använt, även om du har tillgång till en betydligt större summa.

Du kan vanligtvis börja använda checkkrediten inom 24 timmar.

För att kunna ansöka om en checkkredit hos Qapitala krävs det att ditt företag är registrerat i Sverige. Långivaren har inga krav på att du måste lämna någon säkerhet. Däremot kräver de en personlig borgen. Dessutom måste du kunna visa upp minst ett bokslut.

Qapitalas krav på den som ansöker om checkkredit

 • Registrerat företag i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Personlig borgen 
 • Borgensmannen måste vara svensk medborgare
 • Borgensmannen får inte ha någon betalningsanmärkning
 • Företaget måste ha minst ett bokslut

Qapitala har en väldigt flexibel återbetalningstid. Du kan välja om du vill betala tillbaka checkkrediten varje månad, varje kvartal eller om du vill betala tillbaka allting samtidigt.

Den maximala återbetalningstiden är 24 månader. Du har alltså 24 månader på dig att betala tillbaka den använda checkkrediten.

Checkkrediten som du har betalat tillbaka kan du låna på igen, och då förlängs återbetalningstiden igen. Den nya återbetalningstiden blir 24 månader från när du använder checkkrediten igen.

Du ansöker enklast om checkkredit direkt på Qapitalas hemsida. Ansökningsprocessen är väldigt enkel och det tar bara tre minuter att fylla i ansökan. För att kunna ansöka om en checkkredit måste du kunna identifiera dig med BankID.

Qapitala använder ett system med smarta algoritmer för att få en uppfattning om hur din verksamhet fungerar och presterar. Det gör det väldigt enkelt för dem att bedöma hur stort kreditutrymme du kan få.

Tips! Du kan ansöka om en checkkredit hos Qapitala utan att använda den. Du kan se checkkrediten som en ekonomisk buffert för oförutsedda utgifter eller om du behöver tillfällig finansiering vid ett senare tillfälle.

Förutom Qapitalas egna bedömning hämtar de även information om din kreditvärdighet hos UC. Du får inte ha några betalningsanmärkningar för att få en checkkredit hos dem. 

När du ansöker om krediten måste du även kunna uppge en borgensman. Borgensmannen måste vara svensk medborgare och får inte ha någon betalningsanmärkning.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
Företagslån
Låna upp till Utbetalning Eff. ränta
Låna upp till 1 000 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Checkkrediten betalas ut så fort din ansökan är godkänd. Jämfört med andra långivare betalar Qapitala ut pengarna väldigt snabbt. Pengarna betalas ut inom max 24 timmar, men du kan få tillgång till krediten snabbare än så.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar Samma dag
 • Söndagar Samma dag

Qapitalas kundtjänst är enkel att kontakta. Du kontaktar den enklast på telefon eller genom att skicka ett mejl. Kundtjänsten har telefontid på helgfria vardagar under dagtid.

Under frågor och svar kan du få svar på de vanligaste frågorna som andra har om långivaren.

Öppettider
 • Vardagar 09.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Qapitalas kundtjänst är enkel att kontakta. Du kontaktar den enklast på telefon eller genom att skicka ett mejl. Kundtjänsten har telefontid på helgfria vardagar under dagtid.

Under frågor och svar kan du få svar på de vanligaste frågorna som andra har om långivaren.

Kontakta Qapitala

Läs mer om Qapitala

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent