Vilken typ av säkerhet kräver Finly för checkkredit?
Kräver Finly en borgensman för kontokrediten?
Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Finly?
Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Finly?
Vilken information vill Finly ha när man ansöker om ett företagslån?
Vill Finly ha ett kontoutdrag från företaget?

Hur bra är Finly?

Finly är en mycket bra och flexibel långivare som erbjuder kontokrediter till alla olika typer av företag. Du kan ansöka om kontokrediter på upp till 1 500 000 kronor. Kontokrediten fungerar som en buffert för företaget. När du behöver pengar för du bara pengar ifrån kontokrediten till ditt företagskonto.

Finly har en väldigt enkel och smidig ansökningsprocess. Det tar bara tre minuter att ansöka om en kontokredit och du får svar direkt. 

Tänk på! Ansök bara om en kontokredit till företaget om du har en fungerande verksamhet med bra ekonomi men vill ha tillgång till en ekonomisk buffert. Ibland kan det uppstå ett glapp mellan företagets utgifter och intäkter och då kan det vara bra att ha tillgång till en kontokredit.

Det är enkelt att se hur mycket den kontokrediten du använder kommer att kosta. På Finlys hemsida finns en räknesnurra där du fyller i beloppet och får veta din månadskostnad direkt. 

Finly har en fast räntekostnad på mellan 0,7 procent och 2 procent per 30 dagar. Förutom räntekostnaden tillkommer det inga andra avgifter.

Fördelar

 • Ingen årsavgift eller andra avgifter
 • Svar på ansökan direkt

Nackdelar

 • Kräver alltid personlig borgen

Finly erbjuder digitala kontokrediter upp till 1 500 000 kronor. Kontokrediten kan liknas vid en buffert som du kan föra över pengar från vid behov.

Det är väldigt smidigt att använda sig av en kontokredit. Du betalar inget för kontokrediten förrän du använder den, och då betalar du bara för den kredit du har använt, även om du har tillgång till en betydligt större summa.

Du kan vanligtvis börja använda kontokrediten inom 24 timmar.

För att kunna ansöka om en kontokredit hos Finly krävs det att ditt företag är registrerat i Sverige. Långivaren har inga krav på att du måste lämna någon säkerhet. Däremot kräver de en personlig borgen. Dessutom måste du kunna visa upp minst ett bokslut.

Finlys krav på den som ansöker om kontokredit

 • Registrerat företag i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Personlig borgen 
 • Borgensmannen måste vara svensk medborgare
 • Borgensmannen får inte ha någon betalningsanmärkning
 • Företaget måste ha minst ett bokslut

Finly har en väldigt flexibel återbetalningstid. Du kan välja om du vill betala tillbaka kontokrediten varje månad, varje kvartal eller om du vill betala tillbaka allting samtidigt. Men du måste betala minst 4 procent på skulden

Den maximala återbetalningstiden är 24 månader. Du har alltså 24 månader på dig att betala tillbaka den använda kontokrediten.

Kontokrediten som du har betalat tillbaka kan du låna på igen, och då förlängs återbetalningstiden igen. Den nya återbetalningstiden blir 24 månader från när du använder kontokrediten igen.

Du ansöker enklast om kontokredit direkt på Finlys hemsida. Ansökningsprocessen är väldigt enkel och det tar bara tre minuter att fylla i ansökan. För att kunna ansöka om en kontokredit måste du kunna identifiera dig med BankID.

Finly använder ett system med smarta algoritmer för att få en uppfattning om hur din verksamhet fungerar och presterar. Det gör det väldigt enkelt för dem att bedöma hur stort kreditutrymme du kan få.

Tips! Du kan ansöka om en kontokredit hos Finly utan att använda den. Du kan se kontokrediten som en ekonomisk buffert för oförutsedda utgifter eller om du behöver tillfällig finansiering vid ett senare tillfälle.

Förutom Finlys egna bedömning hämtar de även information om din kreditvärdighet hos UC. Du får inte ha några betalningsanmärkningar för att få en kontokredit hos dem. 

När du ansöker om krediten måste du även kunna uppge en borgensman. Borgensmannen måste vara svensk medborgare och får inte ha någon betalningsanmärkning.

Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Direkt
Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 1 500 000 kr Utbetalning 1 bankdag Ränta Individuell 

Kontokrediten betalas ut så fort din ansökan är godkänd. Jämfört med andra långivare betalar Finly ut pengarna väldigt snabbt. Pengarna betalas ut inom max 24 timmar, men du kan få tillgång till krediten snabbare än så.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1 bankdag
 • Lördagar 1 bankdag
 • Söndagar 1 bankdag

Finlys kundtjänst är enkel att kontakta. Du kontaktar dem enklast på telefon eller genom att skicka ett mejl. Kundtjänsten har telefontid på helgfria vardagar under dagtid.

Under frågor och svar kan du få svar på de vanligaste frågorna som andra har om långivaren.

Öppettider
 • Vardagar 08.00-17.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Finly är ett fintechbolag vars vision är att hjälpa småföretagare att få tillgång till kapital utan att ta ett rent företagslån.

Kontakta Finly

Läs mer om Finly

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Ekonomiskribent