Finly företagslån

Finly erbjuder kontokrediter till alla olika typer av företag. Du kan ansöka om kontokrediter på upp till0 kronor. Kontokrediten fungerar som en buffert för företaget. När du behöver pengar för du bara pengar ifrån kontokrediten till ditt företagskonto.

Ansökningsprocessen är mycket smidig. Det tar bara tre minuter att ansöka om en kontokredit och du får svar direkt. 

Tänk på!Ansök bara om en kontokredit till företaget om du har en fungerande verksamhet med bra ekonomi men vill ha tillgång till en ekonomisk buffert. Ibland kan det uppstå ett glapp mellan företagets utgifter och intäkter och då kan det vara bra att ha tillgång till en kontokredit.

Det är enkelt att se hur mycket den kontokrediten du använder kommer att kosta. På Finlys hemsida finns nämligen en räknesnurra där du fyller i beloppet och får veta din månadskostnad direkt. 

Fördelar

  • Ingen årsavgift eller andra avgifter
  • Svar på ansökan direkt

Nackdelar

  • Kräver alltid personlig borgen
Säker ansökan på  Finly.se

Vilka tjänster erbjuder Finly?

Finly erbjuder digitala kontokrediter upp till 0 kronor. Kontokrediten kan liknas vid en buffert som du kan föra över pengar från vid behov. Du betalar inget för kontokrediten förrän du använder den, och då betalar du bara för den kredit du har använt, även om du har tillgång till en betydligt större summa.

Du kan vanligtvis börja använda kontokrediten inom 24 timmar.

Vilka krav ställer Finly på den som ansöker?

För att kunna ansöka om en kontokredit hos Finly krävs det att ditt företag uppfyller vissa krav. Vi listar dem här nedanför.

Finlys krav på den som ansöker om kontokredit

  • Registrerat företag i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Personlig borgen 
  • Borgensmannen måste vara svensk medborgare
  • Borgensmannen får inte ha någon betalningsanmärkning
  • Företaget måste ha minst ett bokslut

Hur återbetalar man företagslånet till Finly?

Finly har en väldigt flexibel återbetalningstid. Du kan välja om du vill betala tillbaka kontokrediten varje månad, varje kvartal eller om du vill betala tillbaka allting samtidigt. Men du måste betala minst 4 procent på skulden Den maximala återbetalningstiden är 24 månader. Du har alltså 24 månader på dig att betala tillbaka den använda kontokrediten.

Kontokrediten som du har betalat tillbaka kan du låna på igen, och då förlängs återbetalningstiden igen. Den nya återbetalningstiden blir 24 månader från när du använder kontokrediten igen.

Hur ansöker man om en kontokredit hos Finly?

Du ansöker enkelt om kontokredit direkt på Finlys hemsida. Det tar bara ungefär tre minuter att fylla i ansökan. För att kunna ansöka om en kontokredit måste du kunna identifiera dig med BankID.

Finly använder ett system med smarta algoritmer för att få en uppfattning om hur din verksamhet fungerar och presterar. Det gör det väldigt enkelt för dem att bedöma hur stort kreditutrymme du kan få.

Utöver detta hämtar de även information om din kreditvärdighet hos UC. För att beviljas kontokredit hos Finly får du som sagt inte ha några betalningsanmärkningar.

Hur gör Finly utbetalning av kontokrediten?

Kontokrediten betalas ut så fort din ansökan är godkänd. Jämfört med andra långivare betalar Finly ut pengarna väldigt snabbt. Pengarna betalas ut inom max 24 timmar, men du kan få tillgång till krediten snabbare än så.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Hur är Finlys kundtjänst?

Du kan kontakta Finlys kundtjänst både via telefon och mejl. Kundtjänsten har telefontid på helgfria vardagar under dagtid. Finly har även en sida med vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig med enklare ärenden.

Telefon
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om Finly

Finly är ett fintechbolag vars vision är att hjälpa småföretagare att få tillgång till kapital utan att ta ett rent företagslån.

Vanliga frågor om Finly

Vilken typ av säkerhet kräver Finly för checkkredit?

Finly kräver ingen säkerhet för din kontokredit. Däremot vill de ha en personlig borgen.

Kräver Finly en borgensman för kontokrediten?

Ja, Finly kräver att du kan uppge en borgensman när du ansöker om kontokrediten. Borgensmannen måste vara svensk medborgare och får inte ha någon betalningsanmärkning.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Finly?

Alla företag utom enskilda firmor och som inte har någon betalningsanmärkning kan ansöka om en kontokredit hos Finly. Men det krävs att bolaget är registrerat i Sverige.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Finly?

Nej, du måste ha en svensk bank för att ansöka om lån hos Finly. De kräver dessutom att du kan identifiera dig med ett svenskt BankID.

Vilken information vill Finly ha när man ansöker om ett företagslån?

Finly vill ha minst ett bokslut från ditt företag för att bevilja dig en kontokredit.

Vill Finly ha ett kontoutdrag från företaget?

Nej, Finly kräver inte att du ska skicka in något kontoutdrag. Däremot vill de att det finns minst ett registrerat bokslut för ditt företag.