Vanliga frågor om Fedelta

Kan jag bestämma hur mycket jag vill låna?
Nej, det kan du inte. Du kan ansöka om ett visst belopp, men det är Fedelta som bestämmer hur mycket du får låna utifrån hur din återbetalningsförmåga ser ut.
Måste det finnas en personlig borgen?
Inte nödvändigtvis, alla ansökningar behandlas individuellt och det finns därför inga grundkrav för att ansöka.

Hur bra är Fedelta?

Fedelta är en bra och pålitlig långivare som erbjuder räntefria företagslån till både nya företag och etablerade företag. Hos Fedelta kan du ansöka om företagslån upp till 1 000 000 kronor.

Fedelta har en väldigt enkel ansökningsprocess. Du ansöker om ett lån på deras hemsida. Där fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid, och därefter får du ett preliminärt besked om lånets månadskostnad direkt på skärmen. 

När Fedelta har gått igenom din låneansökan och gjort en kreditbedömning av företaget får du en offert av dem. Där står ett förslag på hur mycket du får låna, återbetalningstid och månadskostnad. Om du är nöjd med offerten skriver du under låneavtalet. Pengarna betalas ut inom 24 timmar.

Fördelar

 • Enkel ansökan 
 • Snabbt besked med preliminär månadskostnad för lånet
 • Utbetalning inom 24 timmar

Nackdelar

 • Max återbetalningstid 36 månader

Fedelta erbjuder räntefria företagslån utan dolda avgifter till både nya och mer etablerade företag. Hela processen sköts digitalt och du behöver inte boka in några personliga möten.

Hos Fedelta kan du låna mellan 25 000 och 1 000 000 kronor. Du kan även få ett lån om du har någon enstaka betalningsanmärkning. När Fedelta bedömer företagets ekonomi tittar de på helheten.

Fedelta har inga uttalade krav. Det viktigaste är företagets återbetalningsförmåga. Om företaget eller du som företagare har flera betalningsanmärkningar kan Fedelta avslå din ansökan. Men om det bara handlar om någon enstaka betalningsanmärkning är det sällan ett hinder för att få företagslånet beviljat. 

Du betalar av företagslånet månadsvis. Men du kan när som helst göra extra inbetalningar av hela eller delar av lånet utan att det kostar något extra. Du betalar bara för varje påbörjad månad. 

Du ansöker enklast om ett företagslån på Fedeltas hemsida. Där fyller du i lånebelopp och önskad återbetalningstid. När du har gjort det får du ett preliminärt besked om den totala månadskostnaden för lånet direkt på skärmen.

När Fedelta har gått igenom din ansökan återkommer de med ett förslag. Fedelta går igenom varje ansökan individuellt. Månadskostnaden för lånet baseras på företagets ekonomi och återbetalningsförmåga.

Fedeltas låneprocess

 1. Fyll i önskat lånebelopp och hur lång återbetalningstid du vill ha. 
 2. Fedelta går igenom din låneansökan och företagets ekonomi och gör en kreditbedömning med UC på företaget.
 3. Fedelta skickar en offert till dig med ett förslag på återbetalningstid och total månadskostnad.
 4. När du har skrivit under låneavtalet betalar Fedelta ut pengarna, vilket vanligtvis sker inom 24 timmar.
Ansökan
 • Signering bankid
 • Kreditupplysning uc
 • Svarstid Inom 1 dygn
Företagslån
Låna upp tillUtbetalningEff. ränta
Låna upp till 1 000 000 kr Utbetalning 1–3 dagar Ränta Individuell 

Fedelta betalar ut ditt företagslån inom 24 timmar efter att du har skrivit på låneavtalet. Helgdagar och vilken överföringstid banken har kan påverka hur snabbt du får in pengarna på kontot.

Utbetalningstider
 • Vardagar 1–3 dagar
 • Lördagar 1–3 dagar
 • Söndagar 1–3 dagar

Fedeltas kundtjänst är öppen alla dagar från morgon till sen eftermiddag. Det är enkelt att kontakta Fedeltas kundtjänst. Du kan kontakta dem på telefon eller genom att använda chattfunktionen på deras hemsida. Det går även bra att skicka mejl till Fedelta.

Fedelta har även en frågor och svar-sida där du kan få svar på många av de vanligaste frågorna.

 

Öppettider
 • Vardagar 08.00–21.00
 • Lördagar Stängt
 • Söndagar Stängt

Fedelta har erbjudit företagslån sedan 2016. Bolaget har sitt säte i Borås och drivs av flera erfarna entreprenörer som har drivit egna företag under många år. 

Kontakta Fedelta

Fedelta i sociala medier

Läs mer om Fedelta