Fedelta företagslån

Fedelta erbjuder räntefria företagslån till både nya företag och etablerade företag. Hos Fedelta kan du ansöka om företagslån upp till 0 kronor.

Ansökningsprocess hos Fedelta är enkel och du kan göra allt online direkt på deras hemsida. Där fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid, och därefter får du ett preliminärt besked om lånets månadskostnad direkt på skärmen. 

När Fedelta har gått igenom din låneansökan och gjort en kreditbedömning av företaget får du en offert av dem. Där står ett förslag på hur mycket du får låna, återbetalningstid och månadskostnad. Om du är nöjd med offerten skriver du under låneavtalet. Pengarna betalas ut inom 24 timmar.

Fördelar

  • Enkel ansökan
  • Snabbt besked med preliminär månadskostnad för lånet
  • Utbetalning inom 24 timmar

Nackdelar

  • Återbetalningstid på max 36 månader

Vilka tjänster erbjuder Fedelta?

Fedelta erbjuder räntefria företagslån utan dolda avgifter till både nya och mer etablerade företag. Hela processen sköts digitalt och du behöver inte boka in några personliga möten.

Hos Fedelta kan även företag med en betalningsanmärkning beviljas lån. När Fedelta bedömer företagets ekonomi tittar de på helheten, och om allt ser bra ut i övrigt finns det goda chanser att få låna trots någon enstaka anmärkning.

Vilka krav ställer Fedelta på den som ansöker?

Fedelta har inga uttalade krav. Det viktigaste är företagets återbetalningsförmåga. Om företaget eller du som företagare har flera betalningsanmärkningar kan Fedelta avslå din ansökan. Men om det bara handlar om någon enstaka betalningsanmärkning är det sällan ett hinder för att få företagslånet beviljat. 

Hur återbetalar man företagslånet till Fedelta?

Du betalar av företagslånet månadsvis. Men du kan när som helst göra extra inbetalningar av hela eller delar av lånet utan att det kostar något extra. Du betalar bara för varje påbörjad månad. 

Hur ansöker man om ett företagslån hos Fedelta?

Du ansöker snabbt och smidigt om företagslån på Fedeltas hemsida. Där fyller du i lånebelopp och önskad återbetalningstid. När du har gjort det får du ett preliminärt besked om den totala månadskostnaden för lånet direkt på skärmen.

När Fedelta har gått igenom din ansökan återkommer de med ett förslag. Fedelta går igenom varje ansökan individuellt. Månadskostnaden för lånet baseras på företagets ekonomi och återbetalningsförmåga.

Så ansöker du om lån hos Fedelta

  1. Fyll i önskat lånebelopp och hur lång återbetalningstid du vill ha. 
  2. Fedelta går igenom din låneansökan och företagets ekonomi och gör en kreditbedömning med UC på företaget.
  3. Fedelta skickar en offert till dig med ett förslag på återbetalningstid och total månadskostnad.
  4. När du har skrivit under låneavtalet betalar Fedelta ut pengarna, vilket vanligtvis sker inom 24 timmar.

Hur gör Fedelta utbetalning av företagslån?

Fedelta betalar ut ditt företagslån inom 24 timmar efter att du har skrivit på låneavtalet. Helgdagar och vilken överföringstid banken har kan påverka hur snabbt du får in pengarna på kontot.

Utbetalningstider
Vardagar
1-3 dagar
Lördagar
1-3 dagar
Söndagar
1-3 dagar

Hur är Fedeltas kundtjänst?

Fedeltas kundtjänst är öppen alla dagar, från morgon till kväll. Du kan kontakta dem på telefon eller via chattfunktionen på deras hemsida. Det går även bra att skicka mejl till Fedelta.

Fedelta har även en frågor och svar-sida där du kan få svar på många av de vanligaste frågorna.

Telefon
Vardagar
08.00–17.30
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
08.00–17.30
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Fakta om Fedelta

Fedelta har erbjudit företagslån sedan 2016. Bolaget har sitt säte i Borås och drivs av flera erfarna entreprenörer som har drivit egna företag under många år. 

Vanliga frågor om Fedelta

Kan jag bestämma hur mycket jag vill låna hos Fedelta?

Nej, det kan du inte. Du kan ansöka om ett visst belopp, men det är Fedelta som bestämmer hur mycket du får låna utifrån hur din återbetalningsförmåga ser ut.

Kräver Fedelta en personlig borgen?

Inte nödvändigtvis, alla ansökningar behandlas individuellt och det finns därför inga grundkrav för att ansöka.