Fakturino företagslån

Fakturino är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra olika finansieringsalternativ och lån, och ansökningsprocessen är dessutom både enkel och helt kostnadsfri.

Fakturino jämför inte bara företagslån utan Fakturinos samarbetspartner erbjuder även andra tjänster. Det som är unikt med Fakturino är att de kan hjälpa till att skräddarsy individuella lösningar till ditt företag.

Den stora fördelen med att använda en låneförmedlare som Fakturino är att du bara behöver göra en ansökan som sedan skickas ut till flera olika långivare. Det betyder också att det bara görs en kreditupplysning på företaget, vilket är bättre för kreditbetyget.

Fördelar

 • En ansökan skickas till flera långivare
 • Enkelt att jämföra erbjudanden
 • Erbjuder personlig service

Nackdelar

 • Otydlig information om priset på de olika tjänsterna

Vilka tjänster erbjuder Fakturino?

Fakturino är en jämförelsetjänst som erbjuder flera olika finansieringsmöjligheter till företag. Det finns många olika sätt som du kan frigöra kapital på. Du behöver alltså inte alltid låna pengar för att finansiera din verksamhet. 

Företagslån

Lånebelopp20 000 ‐ 30 Milj kr
Nominell ränta0,00 %
Löptid1–60 månader
Utbetalningstid1–5 dagar
KreditupplysningUC
BetalningsanmärkningOK
Ansök om lån

Vilka banker samarbetar Fakturino med?

Fakturino samarbetar med cirka 30 olika banker och finansbolag, och här nedanför listar vi några av dem.

Exempel på finansbolag som Fakturino samarbetar med

 • A.B.S Factoring
 • Aros Kapital
 • Capcito
 • Fedelta
 • Mynt
 • Float
 • Svea Ekonomi

Vilka krav ställer Fakturino på den som ansöker?

Det framgår inte helt tydligt vilka krav som Fakturino ställer på den som ansöker om ett företagslån eller någon annan form av finansieringsalternativ. Däremot kräver vissa av de långivare som Fakturino samarbetar med att du kan lämna en säkerhet eller en personlig borgen. 

Hur återbetalar man företagslånet till Fakturino?

Återbetalningstiden varierar mellan de olika långivarna som Fakturino samarbetar med, och regleras i ditt låneavtal. Vanligtvis sker återbetalningen månadsvis.

Hos de flesta långivare som Fakturino samarbetar med kan du betala av hela eller delar av ditt företagslån utan att det tillkommer några extra kostnader.

Hur ansöker man om ett företagslån hos Fakturino?

Du ansöker enkelt om ett företagslån direkt på Fakturinos hemsida. Eftersom Fakturino är en jämförelsetjänst och erbjuder olika typer av finansiering börjar du med att välja vilken typ av finansiering som du vill ha.

Hos Fakturino kan du välja att ansöka om

 • Företagslån
 • Factoring
 • Leasing
 • Checkkredit

När du har valt finansieringstyp fyller du i ansökan, som går ut till flera olika banker och finansbolag. Fakturino sammanställer alla bud som de får från de olika långivarna och skickar dem till dig inom 24 timmar. Det gör att du enkelt kan jämföra olika långivare och välja banken eller finansbolaget som passar ditt företag bäst. Därefter får du signera avtalet med med den långivare som ditt företag har valt. 

Hur gör Fakturino utbetalning av företagslån?

Det är inte Fakturino som betalar ut företagslånet, utan det är långivare som du har skrivit avtal med. Utbetalningstiden hos Fakturinos samarbetspartner varierar. De allra flesta betalar ut pengarna inom ett par dagar, medan andra gör det snabbare än så.

Utbetalningen påverkas också av vilken bank du har och om den långivaren som du väljer har ett samarbete med den banken. Om långivaren har ett samarbete med din bank brukar utbetalningen gå väldigt snabbt. Då kan pengarna finnas på ditt konto inom ett dygn från att du skrivit under låneavtalet. 

Det är inte Fakturino som bestämmer utbetalningstiden, utan det är upp till varje långivare. När du väl har signerat avtalet med långivaren går hela ansvaret över till långivaren. Utbetalning och återbetalning av lånet regleras i avtalet.

Utbetalningstider
Vardagar
1-5 dagar
Lördagar
1-5 dagar
Söndagar
1-5 dagar

Hur är Fakturinos kundtjänst?

Det är lätt att komma i kontakt med Fakurinos kundtjänst. Du kan ringa, mejla eller chatta. Kundtjänsten har öppet helgfria vardagar under vanliga kontorstider. 

Fakturinos öppettider är egentligen inget som sticker ut jämfört med många andra låneförmedlare. Men det är väldigt lätt att kontakta kundtjänsten även om du inte har möjlighet att ringa dem under kontorstid. Om du väljer att mejla eller chatta med kundtjänsten får du oftast ett snabbt svar tillbaka.

Chatt
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Fakta om Fakturino

Fakturino har funnits på marknaden sedan 2013 och var då den första oberoende digitala aktören att ställa banker och andra långivare mot varandra. Fakturino jämför skräddarsydda lösningar inom företagslån, factoring och företagsleasing. Fakturino finns i Sverige, Norge och Estland och är en del av Bonnier News. 

Vanliga frågor om Fakturino

Vilken typ av säkerhet kräver Fakturino för företagslån?

Vissa av de långivare som Fakturino samarbetar med kan kräva en säkerhet i form av en företagsinteckning eller en borgenär.

Kräver Fakturino en borgensman för företagslån?

Ja, en del av de långivare som Fakturino samarbetar med kräver en borgensman.

Vilka företag kan ansöka om företagslån hos Fakturino?

Alla registrerade bolag kan ansöka om ett företagslån hos Fakturino.

Kan företag som inte har en svensk bank ansöka om lån hos Fakturino?

De långivare som Fakturino samarbetar med kräver att du har en svensk bank med ett svenskt BankID.

Vilken information vill Fakturino ha när man ansöker om ett företagslån?

Fakturino vill ha information om hur mycket du vill låna, vilken återbetalningstid du vill ha, e-postadress, telefonnummer, varför du vill låna pengar samt företagets namn och organisationsnummer. Du kan också behöva komplettera med ytterligare uppgifter direkt till långivaren.

Varför vill Fakturino ha ett kontoutdrag från företaget?

Fakturino kräver inget kontoutdrag. Däremot finns det vissa långivare som vill ha ett kontoutdrag för att kunna bilda sig en uppfattning om företagets kassaflöde.