Företagslån utan UC

Att ansöka om företagslån utan UC innebär att ansöka hos en långivare som gör en kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Exempel på andra kreditupplysningsföretag är Bisnode och Creditsafe. För ett företag med ett stort antal andra ansökningar hos UC kan det vara en god idé att vända sig till en långivare som använder sig att ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Många ansökningar om företagslån påverkar nämligen ett företags kreditvärdighet negativt vilken kan resultera i en högre ränta.

Tänk på! Har ditt företag gjort en ansökan om företagslån (och därmed en kreditupplysning) så kommer denna ansökan att finnas kvar i kreditupplysningsföretagens register i upp till ett år.

Andra kreditupplysningsföretag hämtar samma information som UC

Det är lätt att tro och tänka att det är större chans att få ett företagslån beviljat om ansökan görs utan UC. Det behöver inte vara sant. Andra kreditupplysningsföretag ger långivaren samma information som UC. Det innebär att långivaren alltid kommer att ha information om företagets verksamhet, skulder, tillgångar och tidigare resultat vid bedömning av låneansökan. Fördelen med att ansöka om företagslån där kreditupplysning inte görs hos UC uppstår endast om ditt företag tidigare gjort en större antal låneansökningar där kreditupplysning har hämtats från UC. Då kan dessa förfrågningar påverka företagets kreditvärdighet.

Företagets ålder kan påverka räntan

En av de uppgifter som hämtas när en kreditupplysning görs är företagets ålder. Hur gammalt ett företag är påverkar hur god kreditvärdighet företaget bedöms ha. Ju äldre företaget är desto högre blir kreditvärdigheten. Detta eftersom ett mindre företag löper större risk att få problem med återbetalning av sitt företagslån än ett företag som är 5 eller 10 år gammalt. Självklart påverkar även företagets ekonomiska förutsättningar räntan. I kreditupplysningen finns information om företagets tillgångar, skulder och resultat de senaste åren. Ju starkare ett företag är finansiellt desto lägre ränta kommer företaget att erbjudas.

Hitta företagslån utan krav på UC