Företagslån till fastighet

Företagslån är ett bra sätt för företaget att kunna investera i en fastighet. Vissa företag som ansöker om företagslån har just fastigheter som affärsidé medan andra behöver en fastighet som kontor eller lager. Normalt sett beviljas företagslån till fastighet. Om inte kan det bero på att:

  1. Företaget har inte skött sina betalningar
  2. Företaget har inte passerat kreditbedömningen
  3. Uppgifterna som företaget lämnat är inte korrekta eller bristfälliga

Oftast går det inte att låna hela beloppet till en fastighet men det beror på vad fastigheten kostar. Om du tar ett företagslån med själva fastigheten som säkerhet är chanserna större att du beviljas lånet. För att hitta ett företagslån som passar dig bör du börja med att genomföra en jämförelse av företagslån från olika långivare. Tänk på att välja ett alternativ som ditt företag kommer klara av att betala tillbaka vad det gäller ränta och återbetalningstid.

Jämför och ansök om företagslån idag

Gör upp en budget innan du ansöker om företagslån

Innan du ansöker om ett företagslån, oavsett om det är till fastighet eller till en annan investering, bör du göra upp en budget för hur lånet ska återbetalas. Ett företagslån räknas som en skuld för företaget men det är även viktigt att ha koll på vilken ränta och andra avgifter som ska betalas. En ränta är en kostnadspost i budgeten och det kan vara en bra idé att räkna med några extra procent ränta för exempelvis oväntade ränterörelser.

Företagslån kan även tas till renovering av fastighet

Ett företagslån kan användas till alla möjliga investeringar. Om ditt företag redan äger en fastighet som är i akut behov av renovering kan ett företagslån vara den enda utvägen för att verksamheten ska kunna hållas igång. Vissa långivare gör personliga bedömningar vid företagslån. Det innebär att du får förklara vad företagslånet är till för och hur pengarna ska användas. Oavsett om du tar företagslån för att köpa/finansiera en fastighet, en renovering eller någon annan investering kan det alltså vara bra att göra upp en budget som du kan visa upp för långivaren.